Kunstmuseet Trapholt vil gerne afholde en ramadanmiddag på Koldinghus. Den skal afholdes kl. 22.07, for at følge Koranens bud.

Til formået søger Trapholt 10.000 kr. fra Kolding Kommunes integrationspulje til ”mad- og drikkevarer”. Arbejdsmarkedsudvalget har, meget fornuftigt, afvist at støtte projektet på det tidspunkt.

Efterfølgende er Trapholts direktør, Karen Grøn, blevet spurgt om hvad hun mener om beslutningen og udtaler bl.a.: ”Det har vi jo skræmmende eksempler på fra 1930’ernes Tyskland og Rusland”. Vi må forstå at mad og drikke for 10.000 skattekroner, under ramadanen, pludselig er stor kunst. Så har politikerne selvfølgelig bare, at betale ved kasse 1 og ellers blande sig uden om.

Sådan spiller klaveret dog heldigvis ikke. Jeg har meget godt at sige om Karen Grøn, men i denne sag er vi uenige. Dels er det selvfølgelig ikke kunst, at spise under ramadanen. Derfor er der ingen grund til at tale om kunstnerisk frihed. Men vigtigst af alt, så er det, at følge Koranens bud ikke integration og derfor er der overhovedet ingen grund til, at søge Kolding Kommunes integrationspulje.

Integration kunne være at invitere til et arrangement om hvorfor man i Danmark, har frihed til at skabe malerier som Jens Jørgen Thorsens, digte som Holger Drachmanns, tegninger som Kurt Westergaards, film som Nikolaj Arcels og statuer som Johannes Clausen Bjergs eller Anne Marie Carl-Nielsens. Hvorfor er det mon ikke er interessant, for et kunstmuseum? Det er vel ikke fordi angsten for vor tids formørkede samfund, i virkeligheden har erstattet 1930’ernes?

Søren Rasmussen
Viceborgmester
Dansk Folkeparti
Primulavej 7
Kolding