Efter KV17 er der igen blevet stille – meget stille, men de selvsamme problematikker hersker stadigvæk så hvad er visionerne i forhold til at få bugt med disse problematikker eller det er måske undertegnede der savner visioner i forhold til jobcenteret og mødet mellem jobcenter og Fredericianer.

Lovgivningen på området er den samme, alligevel så er der kommuner, hvor der tilsyneladende hersker langt mere tillid mellem ”institutionen jobcenter” og den enkelte, der er tilknyttet jobcentret og det gælder begge veje. Hvad gør vi ved det for noget skal vi have gjort ved det.

På Langeland havde Tonni Hansen fra SF ikke borgmesterkæden på ret længe før han kom med en udmelding omkring, hvad han vil arbejde for. Han vil sætte jobcentre fri – jobcentrene skal droppe bureaukratiet og stoppe med at kontrollere de ledige i hoved og røv.

Det ville borgmesteren i Fredericia også – altså dengang han var på valg til folketinget. Jeg synes ikke vi hører noget til det længere.

Jeg overværede en tale af Jacob Bjerregaard til en demonstration inde ved kommunen, hvor vores borgmester bekendtgjorde, at man var låste på hænder og fødder og sendte ansvaret for de umenneskelige regler videre til Christiansborg.

Han har helt ret i, at det er på Christiansborg reglerne bliver skabt, men det er altså i kommunerne de bliver forvaltet. Jeg synes vi mangler svar på, hvorfor andre kommuner kan forvalte reglerne så de kommer de enkelte medmennesker til gode, når vi i Fredericia tilsyneladende er knap så gode til det. I mine øjne kan det udelukkende betyde, at det er en politisk og ledelsesmæssig beslutning, at man vil have denne tilgang til Fredericianerne, der er tilknyttet jobcenteret. Jeg håber i den grad det nye byråd tænker kreativt, innovativt og i allerhøjeste grad medmenneskeligt når de sætter kursen for jobcentret.

Mangler I ideer så har jeg mange, men tænker vi mangler borgerinddragelse når det gælder kursen, der skal sættes for Fredericia så et politisk laboratorium vil jeg gerne hjælpe det nye byråd med at få stablet på benene.

Søren Haastrup

Byrådskandidat 2021

Alternativet Fredericia