Jeg har kontakt med to mandlige autister, som begge er frustrerede over Fredericia Kommune. De er hhv. 28 og 39 år, og er begge tilkendt flexjob.

Men ingen af de to er selv i stand til at søge et job, da de, ligesom andre autister, har store sociale problemer, og aldrig vil kunne sælge sig selv til en arbejdsgiver, og endnu mindre selv kunne redegøre for de særlige hensyn, som er nødvendige, for at de  vil være i stand til at kunne være på arbejdsmarkedet.

Den 28-årige har i 5 år været syg af depression og stress, og selv om han flere gange har bedt Fredericia Kommune om hjælp til at finde et flexjob, så er der intet sket. Han har en mentor, som han også har bedt om hjælp af til at finde et job, men den kommunale mentor siger, at han ikke må hjælpe ham med det, derimod har Fredericia Kommunen i stedet sendt ham til Lokalpsykiatrien, hvor man i stedet for at tage fat om hans egentlige problem, nemlig at finde et job, i stedet har fyldt ham med piller.
Hvad er formålet så egentlig med en mentor?

Den 39-årige, som har en uddannelse indenfor IT, har netop fået tilkendt flexjob, og han blev ved mødet med Rehabiliteringsteamet i Fredericia Kommune lovet, at han ville få hjælp til at finde et job. Men da han så møder op i Kompetencecentret, får han at vide, at han må søge på lige fod med alle andre!

Fredericia Kommune tilkender autister flexjob, og lover at hjælpe dem med at finde et job. Det lyder fantastisk i mine øre, når autisterne får at vide, at de ikke som tidligere skal parkeres på passiv forsørgelse, men i stedet være en del af samfundet og mærke, at der også er brug for dem, men kæden hopper af, når de efterfølgende så får at vide, at de selv skal finde et job, hvilket vil medføre, at de istedet bliver parkeret på den lavest mulige ydelse, som er kontanthjælpssats, som de ikke har en chance for at komme væk fra uden hjælp. På den måde bliver de jo aldrig en del af samfundet, og de vil på den måde aldrig komme til at bidrage positivt til samfundet.
Hvad er formålet med et flexjob, når man fortsat forbliver en passiv samfundsborger?

Karen Møberg, Blåhøj 12, 7000 Fredericia