Forside Kolding Læserbrev: Forældres skal have ret til at bestemme skolestart

Læserbrev: Forældres skal have ret til at bestemme skolestart

DEL
(Foto: PR )

Lige før påske startede hundreder af børn i glidende overgang – en slags forskole til 0. klasse. Min datter var en af dem – hun er 5 et halvt år og startede på Bakkeskolen. Som mor vurderer jeg, at hun har været klar til skole et stykke tid, så det var dejligt at komme i gang.

Men ikke alle børn er klar til at starte skole, bare fordi de er tæt på de seks år. Dem, der ved det bedst er forældrene, naturligvis i samråd med børnehaven. Jeg tror nemlig ikke, at forældre ønsker at udsætte deres børns skolegang et helt år, medmindre de virkeligt mener, det er det bedste for barnet.

Derfor har jeg svært ved at forstå, at forældrenes muligheder for selv at bestemme, hvornår barnet skal i skole i Kolding Kommune, skal begrænses. Det er svært ved at se, at der er andre gode forklaringer på det end at det er dyrere at have et barn i børnehaven end i skolen, hvorfor flest muligt skal presses over i skolerne. I hvert fald er det vedtaget at spare 4 millioner kroner på at halvere antallet af børn, der får udsat skolestarten.

På landsplan er antallet af skoleudsættelser faldet fra 25% til 10% i løbet af nogle år. Det kan i værste fald betyde at børn sendes i skole til nederlag, fordi de ikke er klar til skolen. Jeg har for nylig været i dialog med forældre, der har oplevet uønsket tidlig skolestart – og andre som skulle kæmpe hårdt for en skolestartsudsættelse. SF vil lytte til forældrenes bekymring – sim i øvrigt deles af forskerne: Derfor vil jeg arbejde for, at forældrene i Kolding Kommune igen suverænt selv kan bestemme, om de vil udsætte barnets skolestart.

Af spidskandidat til kommunalvalget, SF, Karina Lorentzen, Sindalvej 4, 6000 Kolding

DEL