Region Syddanmark har en pulje på i alt 15 millioner kr. til forskning. Sundhedsudvalget har netop indstillet 20 særdeles spændende forskningsprojekter til godkendelse.

Der tale om forskning, der inddrager flere fagdiscipliner og som blandt andet involverer læger, sygeplejersker og fysioterapeuter, og som tager fat på mangeartede og komplicerede forskningsspørgsmål, der kræver anvendelse af flere forskellige forskningsområder fra den kliniske forskning over sundhedstjenesteforskning til sundhedsøkonomi.

Som meget andet af det der foregår i Regionen, er der ikke meget fokus på disse positive bidrag, til god og vigtig forskning. Men for mig er der ingen tvivl om, at projekterne kommer mange patienter til gode, da emnerne spænder vidt fra forskning i kirurgi over diagnostik til genoptræning.

Som eksempel på projekterne kan nævnes: bedre kræftdiagnostik, individuel behandling af patienter med sukkersyge, lighed i sundhedsvæsnet for kørestolsbrugere, tilbagevenden af brystkræft efter behandling og specialiseret hjerneskade behandling.

Søren Rasmussen
Medlem af Sundhedsudvalget i Regionen
Dansk Folkeparti
Primulavej 7
6000 Kolding