Efter seneste overfald i Kolding midtby, der skete i Torvegade, har politiets ledelse undersøgt om de mener der er grundlag for videoovervågning i Låsbygade og Jernbanegade.

Dansk Folkeparti foreslog oprindeligt videoovervågning efter det ulykkelig overfald på Akseltorv i 2011, der førte til en kun 23årig ung mands død. Da vi omsider fik det gennemført i Byrådet, afviste politiet at give tilladelse.

Da en familiefar så blev udsat for et modbydeligt overfaldet i år, var der atter politisk flertal for at handle. Men igen strander det på politiets manglende tilladelse.
Hvorfor politiet i deres undersøgelse har taget udgangspunkt i to helt andre gader, kan jeg kun gisne om. Jeg forstår det ikke og jeg forstår heller ikke, hvorfor en voldsepisode om måneden ikke er nok til at tillade videoovervågning. Hvad hvis politiet ikke behændigt havde undgået at medtage, hvad der sker på Akseltorv og i Torvegade, havde der så været nok voldsepisoder til, at det kunne tillades? Det ved vi ikke, men det skal vi have svar på.

Under alle omstændigheder acceptere Dansk Folkeparti ikke politiets afvisning. Jeg rejser nu sagen i Teknikudvalget. Der skal en laves en ny henvendelse til politiet, men anmodning om, en seriøs vurdering, der også medtager Torvegade og Akseltorv.
Vi skal have de kameraer op.

Molle Lykke Nielsen
Næstformand i Teknikudvalget
Mosegyde 11
6094 Hejls