Jeg synes det er fantastisk at se, at Borger- & Demokratiudvalget efterspørger input til hvordan Fredericianerne gerne vil indgå i lokaldemokratiet. Fantastisk eksempel på borgerinddragelse, hvis den bliver ført helt ud i livet og ikke strander på manglende mod til at være helt åbne og til fuldstændig borgerinddragelse. Jeg vil helt sikkert sende en hel masse forslag afsted som jeg synes udvalget skal arbejde videre med og jeg håber også mange Fredericianere vil gøre det samme. Derudover vil jeg da i åbenhedens navn opfordre udvalget til at være åbne omkring de indkomne forslag – hvilke arbejder man videre med og hvilke kasserer man og hvorfor.

Åbenhed er en mangelvare her i Fredericia eller rettere der er meget stille når det gælder aspekter, der ikke er så populære. Et eksempel er, at man tilsyneladende har valgt at droppe den store undersøgelse af Jobcenteret – en undersøgelse, der ellers kunne have bibragt viden om, hvordan man kunne skabe bedre arbejdsvilkår og forhold for de ansatte og hvorledes man kunne skabe bedre forhold for de Fredericianere, der er tilknyttet jobcenteret. Jeg synes ikke denne beslutning er blevet fremhævet i pressen i samme grad som når man sælger jord eller der skal bygges nyt selvom det berører ligeså mange Fredericianeres hverdag.

Kære Steen Wrist Ørts, Cecilie Roed Schultz, Christian Jørgensen, Susanne Eilersen, Inger Nielsen, Jacob Bjerregaard, Bente Ankersen, Lars Ejby, Turan Savas, Marianne Thomsen kunne det tænkes, at I kan svare på hvad der ligger til grund for, at man har droppet undersøgelsen? Gerne et uføreligt svar med begrundelse hvorfor I er gået stille med dørene i forhold til den beslutning.

Åbenhed eller rettere mangel på åbenhed er grunden til vi her i Danmark ikke længere ligger nummer 1 på listen over lande med mindst korruption – lukkethed har skabt mistro. Mørklægning har skabt mistro.

I har muligheden for at ændre på dette, men det kræver, at I bliver langt bedre til åbenhed og gennemsigtighed når det kræver Jeres arbejde for Fredericia Kommune også når det gælder mindre populære beslutninger.

Jeg håber I vælger den retning og ikke lukker endnu mere sammen omkring Jer selv og Jeres beslutninger.

På forhånd tak

Søren Haastrup

Byrådskandidat 2021

Alternativet Fredericia