Vi er gode til at være frivillige i Fredericia, det er noget af det som jeg er mest stolt af at fortælle folk når jeg møder dem. Det ligger os dybt i hjertet at gøre en ekstra indsats for vores by, vi gør det ikke for at få hæder, men fordi vi tror på at det frivillige arbejde bærer lønnen i sig selv.

Hver 14. dag bevæger fantastiske ildsjæle sig ud i nattelivet ikke for at drikke øl, men for at gøre nattelivet til et tryggere sted for mine jævnaldrende venner og veninder. Jeg taler selvfølgelig om natteravnene som jeg var inviteret på tur med lørdag nat den 20. feb. Det hele startede stille og roligt med at vi mødte ind ved midnatstid i natteravnenes lokaler, 20 minutter senere var vi fire personer stærke på vej mod centrum. Det var en stille aften og menneskerne vi mødte på vores vej virkede glade og klar på en god aften i Fredericias natteliv fyldt med god musik, dans og rigelige mængder øl.

Efter blot 40 minutter på vagten kommer en kvinde løbene hen til os, en ung pige har svært ved at finde hjem. I hastig fart bevæger vi os ned til den unge pige, hvor der hurtigt kom styr på situationen. Dette var heldigvis aftens mest dramatiske hændelse, men for mig var aften en stor øjenåbner. Jeg må være ærlig at sige at jeg sjældent bevæger mig mod byens centrum en lørdag nat klokken 01.00 uden at have til formål at besøge en af Fredericias mange gode oplevelsessteder. Men jeg var overaskede over hvor mange mennesker der var i byen, hvordan alle bevægede sig rundt i byen, måden som folk opførte sig på, men mest af alt hvor glade alle var for at møde natteravnene.

Lidt efter to timers gang og over 7000 skridt vendte vi snuden tilbage mod natteravnenes lokaler, en vellykket aften var nu ovre, synlighed, uddeling af bolsjer og kondomer, utallige kram samt omsorg givet ud og endda en lykønskning til en glad 18 årig fødselar. Jeg kan kun forstille mig at der må være endnu mere tryk på når vi når til de varme sommeraftener, hvor endnu flere fest glade mennesker bevæger sig udenfor.

Der er mange grunde til at man bliver natteravn, måske fordi at man kan se at ens egne børn skal til at gå i byen, man har manglet noget at lave i weekenderne eller også vil man gerne gøre en ekstra indsats for byen.

Fra mig skal der bare lyde en stor tak til de af jer som er natteravne og et ønske om at flere vil tilslutte sig, gøre som jer og melde sig til at blive natteravn. I er med til at gøre byen endnu mere tryg og rar at opholde sig i. Tak!

Skrevet af Lasse Strüwing Hansen
Byrådsmedlem Socialdemokraterne Fredericia