Hvis du gik rundt og var af den opfattelse, at dummebøder var noget, der hørte til i rockerkredse – så tager du fejl.
Dagpengekomissionen har med stor nidkærhed fundet ud af, at Folketingen kan spare syv millioner kroner, ved at opkræve dummebøder af ledige dagpengemodtagere.
Hvis du har været ledig og har fået dagpenge i fire ud af de seneste otte måneder, så får en dummebøde på en måneds ydelse.
Loven gælder fra 2017 men med tilbagevirkende kraft – naturligvis.
Dummebøder kaldes signalpolitik.
Spørgsmålet er bare om politikerne på Christiansborg ikke også skal have del i dummebøderne. Dels vil det være enklere og dels vil beløbet være meget større, nemlig tolv millioner for en måned – og så har jeg været flink ikke at indregne, de skattefrie tillæg, transport, værdien af fri bolig osv. – bare for at gøre det nemmere.
Nu tænker du måske, fordi du er i beskæftigelse, hvorfor skal folketingets medlemmer have dummebøder.
Svaret er jo ret enkelt.
Dummebøder får man jo, hvis man har gjort noget dumt. At være ledig har intet med dumhed at gøre, mener jeg, men Christiansborg er af en anden opfattelse.
MEN at lade ni milliarder forsvinde ud i den blå udbytteluft – det er da dumt. En ny dumhed er på vej omkring moms, og det beløb kan ende med at bliver flere milliarder større – det er da dumt.

Så en dummebøde til Folketingets medlemmer må da være på sin plads.
Naturligvis ved jeg godt, at det ikke vil ske – for medlemmerne af Folketingen, men det sker for de ledige, som sikkert nemt kan undvære en måneds dagpenge, når nu Folketinget strør om sig med milliarder til svindlerne og andet godtfolk.
Hvis dagpengemodtagerne tror, at der er hjælp at hente hos de to partier, der får henholdsvis 34 og 26 procent af arbejderstemmerne (DF og S).
Så skal de have en dummebøde mere, for begge partier finder, det er helt i orden, at uddele dummebøder, Citat Avisen DK.
”Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti kan godt leve med udskældt dagpengeregel.”
Alt imens milliarderne forsvinde fra den danske velfærd.
Som Venstres skatteminister siger: Det kan vi kun tage til efterretning og lære af. Det burde han have en dummebøde for at sige.
Regeringen sidder nemlig lige nu og arbejder på, hvordan de yderligere kan forringe vilkårene for mennesker, der har brug for forsørgelse af det offentlige. De skal da også have en dummebøde med på vejen.
Politikerne på Christiansborg ser sig selv som en elite. En elite der ikke aner, hvad der foregår hos den ufaglærte og faglærte dansker, for slet ikke at glemme de af vores medborgere, der har andre problemer end ledighed.
Skulle der være et par stykker, der ved lidt om disse forhold, kan jeg være sikker på, at partiernes eliteskab – nok skal holde dem på rette kurs.
Det burde der også gives dummebøder for.
Ovenstående indlæg er jo blot et tab af velfærd for den enkelte borger.
Derfor skal borgerne straffes med dummebøder.

Inger Nielsen
Brovadvej 46
7000 Fredericia