Forside Debat Læserbrev: Dig? Du kan da ikke lønforsikres!

Læserbrev: Dig? Du kan da ikke lønforsikres!

DEL
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN, Fredericia AVISEN.
Venstres Folketingskandidat, Tobias Jørgensen. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN, Fredericia AVISEN.

Den melding kan rigtig mange danskere se frem til at få, hvis ikke der bliver reguleret på reglerne.

Hele pensionsdebatten kører for fuld skrue, og flere og flere deler heldigvis efterhånden min holdning, nemlig at håndværkere og andre der har haft et hård fysisk arbejde, skal kunne gå tidligere på pension, end akademikeren der har bruger sin ungdom på skolebænken, og arbejdsliv bag skrivebordet.

Der skal dog også tænkes på lønforsikringsreglerne for fremtidens senior arbejdsstyrke, for som det ser ud i dag, kan man de fleste steder kun lønforsikre sig selv til man er fyldt 60, og endda kun tegne forsikringen til man er sidst i halvtredserne, det står i skærende kontrast til den stigende pensionsalder der er lagt for døren. Jeg skal selv arbejde til jeg er 73 år gammel før jeg kan gå på folkepension, jeg siger ikke at det er unfair, men som faglært håndværker holder jeg ikke så længe, og hvis jeg gør, hvad så når jeg bliver afskediget i alder af 70, fortjener jeg så ikke som minimum at kunne have tilkøbt en forsikring, der sikrer mit indtægtsgrundlag?

I Danmark fastsættes pensionsalderen hvert femte år, næste gang er i 2020. Min opfordring må være, at man ikke ”bare” hæver alderen igen, men derimod at hele pensionsområdet gentænkes og omdefineres, så der blandt andet kigges på erhverv, uddannelse, anciennitet på arbejdsmarkedet og alder, samtidig med at a kassernes og forsikringsselskabernes tilbud på området, tilpasses virkeligheden.       

Tobias Jørgensen

Folketingskandidat Fredericia (V)

Byrådsmedlem

Kolstrup Bygade 4

6070 Christiansfeld    

https://jutlander.dk/om-jutlander-bank/om-os/afdelinger/fredericia
Annonce
DEL