Af Karsten Byrgesen, Byrådsmedlem i Fredericia Kommune (Løsgænger)

Betalt orlov til byråds- og regionsrådsmedlemmer.

Dansk Folkeparti (DF) mener at muligheden for betalt orlov til byråds- og regionsrådsmedlemmer skal forbydes. Det er en dobbelt standard som DF spiller ud med. Det er det fordi at en DF`er der som medlem af Folketinget (MF) og samtidigt er byrådsmedlem, modtager 24 månedslønninger på et år. Komisk.

Hvorfor blander DF sig egentligt i Regionernes og Kommunernes anliggender. Kompetente formænd for Regionsrådene og ansvarsbevidste borgmestre må være de bedste til at stramme tøjlerne, hvis orlov er et problem.

Sagen er i virkeligheden den, at DF burde kigge på sig selv. Det er udpræget, at DF folketingsmedlemmer (MF) ved siden Folketinget, er valgt til et byråd. Også kaldet et dobbeltmandat.

For en MF´ere er arbejdspresset på tinge noget der let sniger sig op på en arbejdsuge med tres (60) timers arbejde. De betales godt for ulejligheden og trækker samtidigt en række frynsegoder.

Men når DF MF´eren også er byrådsmedlem opstår den komiske situation. Der trækkes med store smil løn fra Folketinget samtidigt med at MF`eren trækker løn og vederlag fra den kommune hvor MF`eren sidder i byrådet.

At være medlem af et byråd betyder tilstedeværelse i lokalsamfundet ugen igennem, hvad enten det er Udvalgsmøder, invitation fra borgere eller interesseorganisationer mv. Der kræves en arbejdsindsats fra et byrådsmedlem. Når MF`eren så samtidigt er f.eks. formand for et kommunalt udvalg, viceborgmester mm. ringer kasseapparatet og der aflønnes med flere hundredetusinde om året.

Det er komisk, at medlemmer af Folketinget normalt kun er til rådighed i kommunen på mandage. Det skal ses i sammenhæng med, at de betales for hele ugen, men maksimalt er tilstede 20 % af tiden.

https://www.facebook.com/menyfredericia/
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kurt Kingod
Kurt Kingod
1 år siden

Karsten Burgesen, jeg værdsætter din objektivitet … ved hvem, der stiles efter … du burde nok have været på banen, da pgl. DF’er var i folketinget.

Hvad, hvis en kommunalt folkevalgt person, der samtidig med sit ikke ubetydelige kommunale honorar, samtidig fik eftervederlag fra sin tid som MF’er ???

Her hører jeg også gerne din mening.

Karsten Burgesen … flot, at du tager emmet op.