Den vestlige politiskole, som skulle have åbnet i 2018, er forsinket til 2019 – 2020. Det meldte justitsministeren ud torsdag.

Det er en utrolig ærgerlig udmelding fra regeringen al den stund, at dansk politi er mere presset end nogensinde før. Derfor har vi brug for en ny politiskole, der hurtigt kan komme i gang med at uddanne endnu flere betjente, så vi får et stærkere politi i hele landet. Det har vi brug for – for vores fælles tryghed afhænger i høj grad af et stærkt politi. Derfor er vores målsætning, at vi i løbet af de kommende år, skal have uddannet omkring 2000 ekstra betjente.

Forløbet om politiskolen har ikke været tilfredsstillende. Det er nu godt et år siden, vi lavede en aftale om politiet – der bl.a. indebærer politiskole i Vestdanmark – og der er altså stadig ingen afklaring. Det er slevfølgelig ikke godt nok!

Jeg er derfor godt tilfreds med, at vi forhåbentlig kan komme videre i denne sag i forbindelse med finanslovsforhandlingerne, så de kommuner, der har søgt politiskolen, kan få afklaring ligesom vi kan komme i gang med at få styrket politiet endnu mere ved at uddanne endnu flere politibetjente.

Med venlig hilsen
Peter Kofod Poulsen
Folketingsmedlem(DF)
Retsordfører

Rolighedsvej 30, 2
6100 Haderslev