I de seneste byrådsperioder er ”folkets” (læs: vælgernes, borgernes, indbyggernes) demokratiske aktivitet, mellem valgene og i relation til aktuelle politiske sager, blevet ændret i en ikke-demokratisk retning.

Der er mange eksempler på dette.

Senest har vi set spørgsmålet om Fredericia Teaters fremtid blive taget alvorligt af en række borgere, der frivilligt og i fritiden arbejdede med spørgsmålet. Herefter bliver over-rulet, og over-set, af byrådet, der med administration, penge og praktisk bistand til flyers og roll-ups i ryggen, går på gaden og agere ”folket”.

Oprettelsen af et Borger- og Demokratiudvalg, som jeg ikke har set nogen partier, nogensinde, har haft på deres valgprogram, er et andet eksempel. Herfra lykkedes det bl.a. at fjerne spørgetiden til byrådsmøderne, og erstatte det af en gang sammenspist kaffedrikning 30 min. før byrådsmøderne.

Annonce

Selvsamme udvalg brillerede også ved at ”udvikle” en kommunal frivillighedspolitik, hvor de totalt overså de frivillige sociale organisationer – og sikkert også andre organisationer.

Utallige er de gange hvor man har holdt byrådsarrangerede borger-konferencer / – seminarer / – udviklingsgrupper og meget andet, hvor man i den efterfølgende beslutningsproces og dennes resultat, skal have den store lup fremme, for at finde aftrykkene fra ”folket”. Specielt på beskæftigelsesområdet går det helt galt. Dette er mange gange skuffende udtrykt i offentligheden, af det forsmåede, og periodevis engagerede, ”folk” – sidst teaterfolket!

Byrådet skal tage ansvar, afgøre, udføre og eksekvere – de skal ikke være ”folket”!

Bjørn Medom Nielsen

Én af folket.

Debatindlægget er skrevet af skribenten, og udtrykker udelukkende dennes holdning.

Følg
Notikation om
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kenneth Jensen
Kenneth Jensen
2 måneder siden

Jamen det kan ikke skrives mere korrekt, Borger- og Demokratiudvalg bruger metoder hvor vi skal tilbage til det gamle DDR regimes propaganda maskine, der skal få det til at se ud som om at folket er med, at alle elsker Fredericia teater. Lise Nielson og Anette Hyre, der nærmest taler på folket vegne, deler skemaer ud for Kommunen, men er det for Kommunen de deler ud ?, eller er det den facebook gruppe de er medlem af ? og hvor de har været/ er aktive?

Anonnym
Anonnym
2 måneder siden

helt enig Bjørn

Hans Thomassen
Hans Thomassen
2 måneder siden

Helt enig Bjørn.

Det havde pyntet om bestyrelsen og byråd fandt ud af hvordan det kunne gå så galt.

Det kan ikke passe at alle andre kunne se man var ude på en glidebane.

Men man havde med travlt med at få aftalt hvornår skulle næste skåltale foregå.
Alle jublede, man glemte bare alle konsekvenserne.
Hvem blev snydt det blev alle vi andre.
Og dem der havde købt billetter for ca 25 mill. til 3 forestillinger man aldrig fik vist.

Hvorfor lod man Søren Møller administrerer ? og hvorfor stillede man ikke betingelser hver eneste gang man enten lånte dem penge og eftergav gæld??
Det må selv et byråd kunne svare på??