I de seneste byrådsperioder er ”folkets” (læs: vælgernes, borgernes, indbyggernes) demokratiske aktivitet, mellem valgene og i relation til aktuelle politiske sager, blevet ændret i en ikke-demokratisk retning.

Der er mange eksempler på dette.

Senest har vi set spørgsmålet om Fredericia Teaters fremtid blive taget alvorligt af en række borgere, der frivilligt og i fritiden arbejdede med spørgsmålet. Herefter bliver over-rulet, og over-set, af byrådet, der med administration, penge og praktisk bistand til flyers og roll-ups i ryggen, går på gaden og agere ”folket”.

Oprettelsen af et Borger- og Demokratiudvalg, som jeg ikke har set nogen partier, nogensinde, har haft på deres valgprogram, er et andet eksempel. Herfra lykkedes det bl.a. at fjerne spørgetiden til byrådsmøderne, og erstatte det af en gang sammenspist kaffedrikning 30 min. før byrådsmøderne.

Annonce

Selvsamme udvalg brillerede også ved at ”udvikle” en kommunal frivillighedspolitik, hvor de totalt overså de frivillige sociale organisationer – og sikkert også andre organisationer.

Utallige er de gange hvor man har holdt byrådsarrangerede borger-konferencer / – seminarer / – udviklingsgrupper og meget andet, hvor man i den efterfølgende beslutningsproces og dennes resultat, skal have den store lup fremme, for at finde aftrykkene fra ”folket”. Specielt på beskæftigelsesområdet går det helt galt. Dette er mange gange skuffende udtrykt i offentligheden, af det forsmåede, og periodevis engagerede, ”folk” – sidst teaterfolket!

Byrådet skal tage ansvar, afgøre, udføre og eksekvere – de skal ikke være ”folket”!

Bjørn Medom Nielsen

Én af folket.

Debatindlægget er skrevet af skribenten, og udtrykker udelukkende dennes holdning.

1 KOMMENTAR

  1. Jamen det kan ikke skrives mere korrekt, Borger- og Demokratiudvalg bruger metoder hvor vi skal tilbage til det gamle DDR regimes propaganda maskine, der skal få det til at se ud som om at folket er med, at alle elsker Fredericia teater. Lise Nielson og Anette Hyre, der nærmest taler på folket vegne, deler skemaer ud for Kommunen, men er det for Kommunen de deler ud ?, eller er det den facebook gruppe de er medlem af ? og hvor de har været/ er aktive?

Leave a Reply