Jeg læste om Dorte Pedersen fra Svendborg i Region Syddanmark, som døde 3 dage efter hun havde fået bevilget førtidspension. Hvis I læser filen her (øverst på side 4), som er en aftale ml. Region Syddanmark og Fredericia Kommune, så viser det, at det vist ikke var en tilfældighed, at Dortes førtidspension netop blev bevilget 3 dage før hun døde.

“Særlige procedurer i hastende førtidspensionssager etc.: Såfremt døden er nært forstående indenfor få dage kontakter kommunens kontaktperson sekretariatet for sundhedskoordinatorer telefonisk. Relevant lægefaglig dokumentation fremsendes til sekretariatet via den sædvanlige elektroniske adgang. Journalnotat returneres samme dag”.

Hvad skal dette betyde? At hvis der er dokumentation for, at du dør indenfor få dage, så haster Fredericia Kommune i samarbejde ned Region Syddanmark en førtidspension igennem?
Til gavn for hvem? Ikke for den person som dør indenfor få dage, og ikke når at få den alligevel?
Det kan kun skyldes, at Fredericia Kommune gerne vil have sagen med i statistikken om tildelte førtidspensioner?

Der er ikke tale om en misforståelse, da dette er forelagt flere politikere. Bl.a. DF`s kommunalordfører Susanne Eilersen som skriver:

– Det er korrekt at Region Syddanmark har indgået samarbejdsaftaler med alle 22 kommuner i Regionen, der drejer sig om ensartet afregnings modeller, mellem Regionen og den enkelte kommune. Disse modeller er stort set ens, sådan at alle kommuner afregner det samme for sundhedsydelser, også i  forbindelse med helbredserklæringer og andet, ved borgers udredning af arbejdsevner mm.

– Disse aftaler er udarbejdet efter gældende lovgivning på området. De seneste års reformer på området, har ændret på arbejdsgangene både i Kommuner og Regioner. Dette har krævet nye samarbejdsaftaler.

Gihta Hansen, Skovbakken 14c, 7000 Fredericia