I december fejrede Cafe Paraplyen 25 års jubilæum. Kolding Selvhjælp har nu fejret 30 års jubilæum og Røde Kors har lige startet” Værket” og Qcafe. Kolding var den første kommune, der i stor stil tog den nye frivillighed til sig både på social og seniorområdet. Hvor frivilligheden efter en ældredebat spirede og groede overalt godt hjulpet af Kolding Kommunes tilskud til aktivitetscentre og ældrehuse. De fleste af de gamle tilbud har jeg som udvalgsformand  selv været med til at starte. De er stadig et godt tilbud og nye gode tilbud opstår. Kolding er den kommune, der overhovedet bruger flest penge på den sociale frivillighed. Det gælder både på ældre- social og sundhedsområdet. Det I frivillige kan er at skabe forpligtigende og meningsfyldte fællesskaber. Steder hvor borgeren føler sig som vi –i stedet for dem og os.

At sted, hvor man er velkommen eller kan stille de resurser man har, store eller små, til rådighed for andre. Det tror vi politisk på giver mere livskvalitet og længere sundere liv.
Kolding kommune var den første kommune i Danmark, der vedtog en frivillighedspolitik.
Den har vi stor set fuldt siden. Kommunen har kerneopgaverne, behandlingen og myndighedsopgaverne og den sociale frivillighed sikrer fællesskaber og medmenneskelig omsorg. Og vi samarbejder. Fordi det handler om et godt liv for den enkelte borger. Nu har Kolding kommune vedtaget en ny frivilligheds politik for social og sundhedsområdet. At have en fællesramme er altid godt. Men ord gør det ikke. Det gør I frivillige, der året rundt stiller på hvert jeres sted. I sikrer at vi i Kolding Kommune oplever et fællesskab. Et stort fællesskab forbundet af små fællesskaber.  Tak for jeres store indsats.

Lis Ravn Ebbesen, social og sundhedsudvalgsformand, SF i Kolding