Det er dejligt at gå en tur, og Fredericia er velegnet til gåture. Men der mangler noget i bybilledet. Udenfor gågaderne og enkelte andre strækninger er der ingen bænke tilbage, så det er svært at finde et sted til en pause.

Jeg snakkede med min veninde Else, som havde en observation hun gerne ville dele – at ældre og gangbesværede folk er nødt til at tage deres rollator med sig på alle ture, også selv om en stok eller krykker havde været nok. Simpelthen fordi man så kan sidde på rollatoren når det er tid til en pause. Else vil gerne have flere bænke op rundt om i byen.

Jeg har været rundt i byen udenfor volden, og jeg kan se at der er brug for bænke langs Vejlevej og Prangervej, der er bænke mellem Danmarks Port og banegården og langs Venusvej. En bænk mere bagom højhusene mellem Madsbyparken og stien op til svømmehallen ville også være en god ide.

Der er også brug for bænke langs Indre Ringvej, det er en lang vej at gå og måske ikke oplagt hele ruten fra Netto op til gymnasiet, men så i hvert fald mellem gymnasiet og Fælledvej, videre langs Fælledvej, forbi Hybyhus og ind langs 6. Julivej. Andre veje kunne være Nørrebrogade, Egeskovvej og Nymarksvej.

I Erritsø kunne det være en mulighed med bænke i en firkant med Øster Elkjær i det ene hjørne, langs Erritsø Bygade, Tonne Kjærsvej, Snaremosevej og enten Krogsagervej eller Gl. Landevej. Måske er der også interesse for en pause langs Røde Banke.

Jo mere jeg tænker over det, jo flere steder kunne der være interesse for en bænk. Derfor foreslår jeg, at det bliver borgerne i området, som skal melde ind at de gerne vil have en bænk, i den moderne samskabelses ånd. Der bliver noget vedligehold, og bænke koster jo også noget. Produktionsskolen har lavet nogle flotte ting, som pryder gågaderne, og de kunne jo blive spurgt om at lave et bænkedesign som vil passe til opgaven, helst et design og nogle materialer som ikke stiller store krav til vedligehold.

Det vil være ret fedt med nogle bænke med grønne planter, en lille oase langs den daglige gåtur. Borgerne kan forpligte sig til at passe planterne, i bytte for at få en bænk ud for deres villavej eller grundejerforening. Det kunne godt fungere.