Nikolaj Kirk er 21 år, men han har været vidt omkring. Som førsteårssenior blev han udlejet til Brentford, hvor han var i halvandet års tid inden turen gik til norske Stabæk i fire måneder. Nu er den alsidige spiller i FC Fredericia, hvor han forsøger at kæmpe sig til spilletid.

Efter endt træningspas på træningslejren i Tyrkiet satte vi Kirk i den varme stol i receptionen, hvor vi talte om hans karriere.

FC Fredericia lejede i sommeren 2019 Kirk i FC Midtjylland. Han er faldet godt ind på holdet, men spilletiden har været knap. I efteråret fik han samlet set 85 minutter i NordicBet Ligaen fordelt over syv kampe, mens det i Sydbank Pokalen blev til 344 minutter i fire kampe.

”Jeg er på mange måder glad for at være i Fredericia, men det er også klart, at jeg vil spille førsteholdskampe,” siger Kirk og fortsætter:

”Men vi har en stærk trup, hvor der er stor konkurrence om pladserne. Jeg håber, at jeg i foråret kommer til at spille mere.”

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Kirk kan spille flere positioner, og i FC Fredericia er han blevet kastet ind, hvor der nu var plads i den enkelte situation. Det har været alt lige fra back og til en position på kanten. Kirk ved dog ikke om det er en ulempe for ham.

”Det har også været tilfældet i de andre klubber jeg har været i. Jeg har nærmest spillet samtlige positioner på banen, og jeg ser det som en fordel at være fleksibel,” forklarer Nikolaj Kirk, der mest ser sig selv som en central midtbanespiller:

”Man er meget på bolden der og skal sætte spillet. Jeg har altid været midtbane, så det er også der, at jeg føler mig bedst,” sige han.

Nikolaj Kirk på træningsbanen i Tyrkiet. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Kom til Brentford i ung alder

Nikolaj Kirk blev lejet ud til Brentford som førsteårssenior, og det var noget af en oplevelse for ham.

”Det var nogle gode år derovre. Der var rigtig gode forhold, en fed kultur og jeg lærte meget af det. Selve den engelske fodboldstil kan jeg også godt lide, så det vat fedt,” siger Nikolaj Kirk.

I dag er Brentford blevet lidt af en danskerkoloni med Thomas Frank i spidsen som manager. Allerede dengang, da Kirk spillede der, var der en del danskere.

”Det var rart, da de ældre tog sig af os. Der var Andreas Bjelland, Lasse Vibe og Henrik Dalsgaard,” husker Kirk.

I Brentford blev Nikolaj Kirk benyttet en del som back, og derfor lænede han sig op ad landsholdsbacken Dalsgaard, men der var særlige oplevelser med Bjelland, der på daværende tidspunkt også spillede på landsholdet.

”Jeg kom derover samtidig med Mads Bech fra AC Horsens. Vi var nogle gange hjemme ved Andreas Bjelland og spise, og ude at se fodboldkampe med ham,” udtaler Kirk.

I vinteren 2019 endte Kirks lejeaftale med at blive ophævet i Brentford, da Stabæk fra den norske liga bød sig til og lejede ham.

”Det skete meget hurtigt, men det var en fed oplevelse. Det var noget andet end at være i Brentford, men jeg spillede kun fire måneder deroppe og nåede derfor ikke helt at falde til,” siger Kirk.

Opholdet med Stabæk blev ikke forlænget, og i stedet havnede allroundsspilleren i FC Fredericia.

”Jeg havde gode snakke med Jonas Dal om det. Victor Torp, som jeg kender,havde spillet her inden, og han talte godt om klubben, og så skiftede jeg med håbet om at spille kampe på seniorniveau,” forklarer Kirk.

I efteråret blev Kirks mål ikke indfriet, men med en god opstart kan der laves om på tingene i foråret.

”Jeg føler, at jeg har trænet godt, men konkurrencesituationen har ikke ændret sig, tværtimod. Vi har fået nye dygtige spillere, men jeg gør mit bedste og vil vise, at jeg skal have spilletid,” slutter Nikolaj Kirk.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer