Hvem er regionens bedste elever i fagene bygningssnedker, flisemurer, maler, murer, møbelsnedker, tømrer og VVS? Det bliver afgjort den 5.-7. oktober 2016, når HANSENBERG er vært for årets regionsmesterskaber i Skills.

I alt 34 elever konkurrerer om at blive regionens repræsentant inden for deres respektive fag til DM i Skills, det store årlige Danmarksmesterskab for unge på erhvervsuddannelserne. DM i Skills er næste gang den 26.-28. januar 2017 i Gigantium, Aalborg.

Usædvanlig talentfulde 

De deltagende skoler sender de dygtigste elever inden for hvert fag. Eleverne klarer det særlig godt på uddannelsen, scorer gode karakterer og er bedømt af både deres praktikvirksomhed og af deres lærere som usædvanlig talentfulde.

Eleverne skal på tid løse en kompliceret opgave. Det kræver både motivation, gode evner og koncentration i en grad, så selv udlærte svende ville få sved på panden.

– Det har stor betydning for de unge, at de gennem træning til DM i Skills styrker deres kompetencer inden for deres fag. Skills viser det ypperste inden for erhvervsuddannelserne – et meget højt fagligt niveau og stor passion for faget, som er det, virksomhederne efterspørger, udtaler Gitte Lykkehus, vicedirektør på HANSENBERG i en pressemeddelelse.

Til regionsmesterskaberne i Skills deltager i år elever fra EUC Syd, HANSENBERG, Rybners Tekniske Skole, Svendborg Erhvervsskole og Syddansk Erhvervsskole.

DM i Skills er Danmarksmesterskabet for erhvervsuddannelser. Her kæmper unge, der er i gang med en erhvervsuddannelse, om at blive de bedste inden for deres fag. DM i Skills blev holdt første gang i 2011.

Samtidig har en række af vinderne fra DM i Skills 2017 mulighed for at komme med til WorldSkills 2017 i Abu Dhabi, verdensmesterskaberne for erhvervsuddannelser.