Forside Fredericia Lærerformand og skoleleder: Skolevalget er god læring

Lærerformand og skoleleder: Skolevalget er god læring

DEL
Per Breckling
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har trykket på den famøse valgknap og udskrevet valg. Det er dog ikke et Folketingsvalg, men derimod et Skolevalg. i Fredericia Kommune er flere skoler med – og vi har talt med Skoleleder, Nils Jørgensen og formand for Fredericia Lærerkreds, Per Breckling om deltagelsen.

Som politisk nørd kan jeg kun bifalde det initiativ der er skab med Skolevalget. Her er en hel række af de danske folkeskoler med til, at forme og skabe fremtidens medborgere. I tre uger arbejder elever i udskolingen over hele landet med demokrati, valg, mærkesager og alt hvad der ellers hører til politik.

Det skaber også glæde i Fredericia, hvor flere skoler er med på projektet. Formanden for Fredericia Lærerkreds, Per Breckling, både roser konceptet og tager det som en selvfølge, at Fredericias skoler bakker op.

“Jeg betragter det som helt naturligt, at Fredericias skoler er med i skolevalget. Formålsparagraffen i Folkeskoleloven siger, at vi i vores arbejde med børnene og de unge mennesker skal skabe medborgere i det danske samfund”, siger formand for Fredericia Lærerkreds, Per Breckling.

“Det gør vi eksempelvis gennem skolevalget – og her i Fredericia også Ungebyrådet”, fortsætter han.

Skoleleder: Mange gode grunde til at deltage i skolevalget

På Ullerup Bæk Skolen har man valgt at deltage i skolevalget, samt at få ungdomspartierne ud til en debat på skolen. Det er der mange grunde til, fortæller skoleleder Nils Jørgensen.

“Der er mange gode grunde til at være med her under skolevalget, det synes jeg. Det er vigtigt at udbrede viden om demokratiet, samfundet og den politiske proces. Med det her giver vi “, siger Nils Jørgensen og fortsætter:

“Når vi har sagt ja til en debat, så er det fordi det for os er en meget naturlig del af hele det her skolevalg. Eleverne skal lære, at debattere og argumentere for og imod – og også at kunne tåle et nederlag, hvis nu ikke deres mærkesag vinder. Det er jo demokratiets spilleregler”.

“Vi har vel også en opgave i, at engagere de unge mennesker politisk. Derfor synes jeg det her er en god anledning. Det er blæst lidt op, så det er mere rigtigt. Statsministeren har udskrevet valg, og vi skal da også have stemmebokse op når det hele er slut. Det er et godt projekt”, slutter skoleleder Nils Jørgensen.

https://www.laterrazza.dk/
Klik på annoncen og se mere