Nordic Medicare A/S har indgået en aftale med Kolding Kommune om at leje Kommunens nye bygning på Kongensgade i Christiansfeld. Samtidig åbnes op for flere lejere og samarbejder i det nye hus.

Siden foråret 2018 har Kolding Kommune samarbejdet med de almen praktiserende læger i Christiansfeld og Christiansfeld Fysioterapi på at udvikle Lægehus Christiansfeld. Projektet fik støtte på knap 10 mio. kr. fra Sundheds- og Ældreministeriets pulje til læge- og sundhedshuse.

Målet med Lægehus Christiansfeld var at skabe et moderne lægehus, der kunne blive et attraktivt fagligt miljø for almen praktiserende læger i Christiansfeld, så byen ikke længere var et lægedækningstruet område. Projektet skulle give sikkerhed for Christiansfelds fremtidige lægedækning og oveni åbne bedre mulighed for udvikling af nye sundhedstilbud for områdets borgere.

Undervejs har det imidlertid vist sig udfordrende at samle alle de oprindelige aktører under ét tag. Men med Nordic Medicare A/S’s overtagelse af læge Lars Hertels praksis den 1. oktober 2020, er der opstået en ny mulighed. Nordic Medicare A/S vil gerne engagere sig massivt i Christiansfeld nære sundhedsvæsen og lejer nu det kommende byggeri på Kongensgade. Ud over en almen lægepraksis bliver bygningen rammen om en række sundhedstilbud, som Nordic Medicare A/S i den kommende tid vil præsentere. Nordic Medicare og Kolding Kommune åbner samtidig op for, at flere sundhedsaktører kan være med i de nye lokaler og blive en del af det faglige samarbejde.

– Nordic Medicare A/S har I projektet lagt afgørende vægt på, at man i det nye sundshus kan møde praktiserende læger, psykolog, fodterapeut, fysioterapeut og kiropraktor så alle i Christiansfeld og omegn får det bedst mulige sundhedstilbud siger sundhedsfaglig direktør Niels H. Riewerts Eriksen.

Sundheds- og Ældreministeriet har netop godkendt, at Lægehus Christiansfeld bliver til Sundhedshus Christiansfeld, så Kolding Kommune kan nu sætte turbo på projektet med det kommende nybyggeri på Kongensgade, hvor den tidligere tankstation lå. Projektets udvikling glæder borgmester Jørn Pedersen:

– Projektet på Kongensgade har været længe undervejs, for det har ikke været en enkel sag at skulle erstatte en nedlagt tankstation på en forurenet grund med et moderne og fremtidssikret nært sundhedstilbud. Byggeriet af Sundhedshus Christiansfeld bliver en gevinst for Christiansfelds mange borgere, som der bliver flere af. Christiansfeld er en attraktiv by i vækst, som tiltrækker både turister og nye indbyggere og et moderne sundhedstilbud centralt i byen skaber liv og sikrer udvikling, siger Jørn Pedersen.

Forventningen er, at lægehus står færdigbygget i starten af 2022.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer