Læge Stig Gerdes er i dag for Retten i Kolding. I frokostpausen talte vi med et af vidnerne i sagen, Læge Mogens Unden, som på ingen måde forstår, det grundlag, som Læge Stig Gerdes er i retten på. Det er ren Monty Pyton, siger han.

Hvordan er det at se en af dine kolleger under anklage, og ikke mindst at se, at han kan få frataget sin autorisation permanent?

“Altså det grundlag, man har lagt til grund for at tage “kørekortet” fra Stig, det er vanvittigt. Jeg har aldrig været ude for noget lignende, så kort kan det siges.”

Hvordan er det at vidne i dag?

“Jeg er indkaldt som vidne, fordi jeg er den eneste professionelle, der har haft kontakt med Karina så længe, hvilket er ret alvorligt, så jeg skal naturligvis være her, men jeg er her, fordi jeg er indkaldt.”

Hvad synes du om Karina-sagen, er hun behandlet korrekt efter din opfattelse?

“På ingen måde er hun behandlet korrekt i det forløb, jeg kender til, men Stig Gerdes har gjort alt efter bogen i sin behandling. Jeg er derfor meget uforstående overfor, hvorfor han har mistet retten,” fortæller Mogens Unden og slutter:

“Jeg tror og håber på, at han bliver frifundet. Hvis han bliver frataget retten til at være læge, vil man tilsidesætte alle klinisk relevante regler for, hvordan man skal gebærde sig som læge, hvis han bliver dømt eller fastholdt på dette grundlag. Det er så grotesk, at det burde indgå i Monty Pythons cirkus næste gang det bliver sendt.”

Fredericia AVISEN bringer mere fra dagens retsag, som stadig er i gang i løbet af dagen.