Forside Fredericia Lægaard: Hvad venter på Tøjhuset for den nye unge leder

Lægaard: Hvad venter på Tøjhuset for den nye unge leder

DEL
(Arkivfoto)

Sune Rasmussen tiltræder Tøjhuset som ny leder, men hvad venter der af kulturelle opgaver i tiden der kommer, Fredericia AVISEN tegner et billede af musikkulturen i 2018.

Tøjhuset har ikke en lang historie som nyt spillested, så det er en unik mulighed for en ung mand at komme og sætte sit præg på huset. Det er spændende, at det er en person udefra som tiltræder som spillestedsleder og set med mine øjne et stort plus at Sune Rasmussen er ung.

Tøjhuset er en forholdsvis ny spiller som fast kulturhus og har indtil videre budt på en forvokset udgave af Det Bruunske Pakhus. Der har ikke været de store revolutionære påfund og det er der heller ikke lagt op til i ansættelsen – der kan jeg være en smule nervøs for, om det er spændende og udfordrerne nok for en ung mand som Sune i længden.

Sune er vellidt i rock- og hiphop-kredsene i Esbjerg. Det bliver spændende at se om der bliver skabt en større platform med ankomsten af en yngre spillestedsleder fri for Fredericias historiske rytmiske fodspor.

Det er vigtigt for den nye leder ikke at lade sig påvirke af hele “det er synd for os, at Lydmuren ikke er her” og “Ungdommenshus var bedre før i tiden-generationer”. Der har ofte været meget negativitet blandt rødderne.

Jeg håber, at Sune kommer med en frisk energi og ikke støder så meget på det tidligere Fredericia, bibeholder de eksisterende festivaler og Fredags Jam, men vigtigst af alt bygger på med ny DNA.

Jeg ved, at der er booket et godt stykke ind i 2019, så der bliver tid til at lære de mange dedikerede frivillige og kulturen i fæstningsbyen at kende. Specielt de frivillige er alfa og omega for succesen, dem skal der bruges tid på. Ligeledes vil Connie Midjord Shapira sidde som en medspiller på Tøjhuset, hun rummer svar på de fleste af de spørgsmål Sune måtte have for at lære kulturen og stedet at kende.

Sune er uddannet eventkoordinator og markedsføringsøkonom og har været leder af Studenterhuset i Esbjerg. Som 27 årig blev han kulturkonsulent i Billund Kommune, så han kender til postgangen i et til tider bureauratisk og hierarkisk kommunalt system, hvilket må være en stor fordel. Netop det at kunne navigere i systemet og have føleren ned i musikrødderne er vejen til succes i mine øjne.

Som Kulturjournalist på Fredericia AVISEN har det været spændende at se hvem der blev vejet og fundet tung nok til Helle-arven. At valget er faldet på en udenbys 28 årig, med kommunal indsigt og erfaring i events ser på papiret rigtigt og spændende ud. Man kunne have valgt en lokal musiker med fingeren på pulsen, men aspekterne i en udfrakommende leder, hvis modet og pondus er der, kan føre til nye højder.

Jeg forventer ingen revolution, men håber at Sune kan sætte sit præg på kulturlivet, og blive et kendt ansigt i de fleste kroge af kulturlivet i Fredericia.

Vi hilser Sune Rasmussen velkommen.

https://fredericiaavisen.dk/annoncering-og-partnerskab/
Skal du være annoncør på Fredericia AVISEN? Kontakt os på 26 20 08 16 eller ad@fredericiaavisen.dk

 

 

 

DEL