Torsdag eftermiddag besøgte SF’erne Signe Munk og den lokalvalgte, Karina Lorentzn, elbilladestationen Clever på Strevelinsvej, hvor kommunikationsansvarlig fra Clever, Henrik Skyggebjerg, svarede på de to Folketingsmedlemmers spørgsmål.

I Fredericia kan man lynoplade sin elbil op på bare 15 minutter. Det sker efter, at Clevers lynladestation blev indviet i slutningen af maj.

Det er sød musik i SF’s ører, for partiet vil gerne have flere ladestandere. SF har derfor et nyt forslag med til finanslovsforhandlingerne, som sikrer kommunerne bedre muligheder for at sætte ladestandere op –  mange danskere tøver nemlig med at investere i en elbil, fordi der er langt mellem opladningsmulighederne.

Signes bil sat til opladning. (Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

Klimaordfører Signe Munk og det lokale folketingsmedlem Karina Lorentzen besøgte derfor torsdag Fredericia for at se de spritnye lynladestandere og afprøve dem med Signes elbil og firmaet Clever.

Til stede for Clever var Kommunikations- og presseansvarlig Henrik Skyggebjerg, som fortalte om lynladestationen til de to Folketingsmedlemmer fra SF. Undervejs var Henrik Skyggebjerg også interesseret i at høre om de politiske aspekter med elbilladestationer og elbiler generelt.

Henrik Skyggebjerg lyttede til hvad Signe Munk og Karina Lorentzen havde at sige. (Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

Efter en halv times snak, hvor Signe Munk fik ladet sin elbil op, talte Fredericia AVISEN med Signe Munk og Karina Lorentzen.

“Vi har set på Clevers nye ladestationer. Det handler nemlig ikke kun om, at flere skal købe elbiler, da det også er vigtigt med flere ladestationer,” siger Signe Munk.

I den forbindelse har SF fremsat et forslag til finanslovsforhandlingerne.

“Det er fordi kommunerne skal have muligheder for at have endnu flere elbilladestationer, da det betyder noget for folk, når man skal købe en elbil,” forklarer Karina Lorentzen.

Hvor vigtigt er det, at folk køber elbiler i dag?

“Det er vigtigt, at vi får færre diesel og benzinbiler, fordi de udleder for meget CO2, og et godt alternativ til det er en elbil. Når danskerne skal købe en ny bil, vil vi gerne have, at de køber en elbil, og det kan vi være med til at præge på flere måder. Vi skal have flere ladestandere, og sørge for, at elbiler er fritaget for afgifter de næste år frem. Vi skal sørge for, at der er mulighed for at lade elbilen op på arbejdspladsen, og hvor man ellers har behov for det,” siger Signe Munk.

Der tales ivrigt om elbiler og elbilladestationer. (Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

Clevers lynladestation er en af de mest benyttede, og det er noget der glæder den lokale Karina Lorentzen.

“Jeg har kigget på, hvor der sælges elbiler her i området, og i Fredericia er man godt med. Lige præcis på den her station er, hvor der sælges flest opladninger i kilowatt, og det er godt. Sydjylland skal også være med i den grønne omstilling, og det er fedt, at Fredericia går foran,” siger Karina Lorentzen.

Signe Munk. (Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

Fakta om Clevers lynladestation:

  • Lynladestationen i Fredericia er den første i et skandinavisk netværk af lynladestationer langs de danske, svenske og norske mortorveje. I alt vil Powered by E.ON Drive & Clever bygge og drive 48 lynladestationer I Skandinavien – 8 i Danmark, 20 i Sverige og 20 i Norge.
  • Det skandinaviske lynladenetværk er den nordligste del af et større netværk, der spænder fra Norge i nord til Rom i syd.
  • Lynladestationerne vil understøtte både CCS og CHAdeMO-opladning, så langt størstedelen af alle elbiler kan lade – CHAdeMO bliver eftermonteres i løbet af Q2 2019.
  • Ladestanderne fra ABB leverer 150+ kW og kan oplade en typisk elbils batteri på 15-20 minutter.
  • Ladestanderne kan opgraderes til 350 kW, når bilerne på vejene understøtter den høje ladeeffekt.
https://www.facebook.com/menyfredericia/

Leave a Reply