På det seneste byrådsmøde besluttede Fredericia Byråd at sende en historisk stor låneansøgning afsted. De penge skal bruges til at øge anlægsbudgettet for 2020, som et led i kampen mod de økonomiske konsekvenser af Coronakrisen. De midler blev mandag aften sendt ud i en række projekter.

Kommunerne er i 2020 sat fri af anlægsbudgettet og for kommuner med likviditet under landsgennemsnittet er der fuld låneadgang til anlægsinvesteringerne. Byrådet besluttede på den baggrund på deres møde den 6. marts en udvidelse af anlægsbudgettet på 165 mio. kr. Låneadgang er efterfølgende godkendt. Anlægsinvesteringerne har til formål at holde gang i beskæftigelsen, skabe bedre faciliteter for kommunens borgere og ansatte, understøtte den grønne omstilling samt indhente flere års vedligeholdelsesefterslæb.

Forvaltningen er gået i gang med planlægningen og implementeringen af det udvidede anlægsprogram og allerede nu kan det konstateres, at det på en række områder vil være hensigtsmæssigt med en yderligere udvidelse af anlægsbudgettet.

Borgmesteren: Det kræver flere folk

 “Når man skal rette op på det efterslæb vi har kræver det, at vi ansætter folk. Derfor glæder det mig, at vi nu kan ansætte de første tre. Det er mennesker der skal hjælpe med, så vi kan sikre at vi når i mål med det ambitiøse anlægsprogram for 2020. Det er et godt tidspunkt nu at slå stillinger op”, forklarede Borgmester Jacob Bjerregaard.

“Vi har indkaldt til udvalgsmøder de næste uger, der var for lang tid til de ordinære møder. Tanken er, at der på udvalgsmøderne bliver drøftet det I gerne vil. Men jeg synes det er vigtigt at tale om genåbning – hvordan får vi forholdt os til den? Og så anlæg. Min anbefaling er, at I får en grundig drøftelse af det anlægsbudget der er på jeres område. I alle udvalg er der vigtige forslag, som I kan få direkte ejerskab over og kommunikere det endelige ud efter udvalgsmøderne”, sagde Bjerregaard og fortsatte:

“Økonomiudvalget har drøftet løbende hvordan vi holder beskæftigelsen. Der er en række tiltag her, som vi ønsker bliver sat i gang oveni de i forvejen vedtagne forslag. Kort er der investeringer i mere infrastruktur, en fremrykning i investeringer af naturområder, udvikling og modernisering og børne- og ungeområdet. Derudover er der Skolesvinget, som skal have en makeover. En stor og kraftig renovering. Det fulde projekt bliver 5 millioner kroner dyrere end i budgettet. Så er der renovering af idrætsinstitutionerne. Så vil der være en lille del der først bliver færdig i 2021. Hele tanken her er, at omkostningerne og arbejdes afholdes i 2020, men her er fire millioner der kommer i 2021. Så er der udvikling af fritidsfaciliteter, byudvikling, turisme og naturoplevelser samt investeringer i den grønne omstilling. Til sidst er investeringer i bosætning. Det giver knap 90 millioner kroner, der kan afholdes allerede i 2020”.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer