Vejle er kommet på rette kurs efter en skidt indledning på sæsonen i NordicBet Ligaen. I den seneste tid har vejlenserne udvist en stor kynisme, og netop kynismen bliver afgørende i sidste ende, når det afgøres om det bliver Vejle, FC Fredericia, Viborg eller et fjerde hold, som rykker op.

FC Fredericia er ifølge flere eksperter det bedst spillende hold i NordicBet Ligaen, når holdet rammer dagen. Det er sket en del gange i den her sæson, og det har også haft en klar effekt i tabellen, hvor FC Fredericia indtager andenpladsen á point med Vejle på førstepladsen.

Vejle skrantede i starten af sæsonen, hvor holdet stod noteret for fem point efter fem kampe. På det tidspunkt lignede Vejle ikke et hold, der ville kunne klare sig i toppen af tabellen, men siden er der kommet nye vinde over Nørreskoven.

Anført af den islandske bomber, Kjartan Finnbogason, og en solid defensiv er holdet begyndt at vinde kampe. Vejle har de i seneste syv NordicBet Liga-opgør vundet seks kampe og spillet en uafgjort, og det gør, at de indtager førstepladsen grundet en bedre målscore end FC Fredericia.

I flere af kampene har Vejle ikke været overbevisende, men de har udvist et topholds lod med at være kyniske og alligevel vinde, selvom spillet ikke var godt. Det skete senest i søndagens kamp mod Vendsyssel, der langt hen ad vejen lignede en nulløsning, men i det 87. minut scorede Finnbogason sin tiende sæsontræffer og sikrede Vejle sejren.

Det samme har også været kendetegnende for FC Fredericia i det meste af sæsonen. Med få undtagelser har FC Fredericia været kyniske og sejret i opgør, som de i tidligere sæsoner ikke ville have vundet.

Når jeg som Sportsredaktør taler med sportsinteresserede fredericianere hører jeg tit, at folket forventer et nederlag til eksempelvis Hvidovre. Sådan plejer det at være, lyder begrundelsen. Dertil må man bare sige, at alt ikke er som det plejer at være med FC Fredericia – der er kommet et slutprodukt på, og det er noget, som klæder holdet.

Holdes kynismen sæsonen ud, så kan det lige så vel være FC Fredericia som Vejle eller Viborg, der ender med at tage oprykningen til Superligaen. Det bliver helt sikkert et tæt løb, og det er ikke nødvendigvis det bedstspillende hold, der rykker, men derimod det mest stabile og kyniske hold.

https://kanalbyen.dk/