På papiret var der klasseforskel på Nordsjælland Håndbold og Fredericia Håndboldklub. Til tider var det meget tydeligt på banen, men svigtende koncentration gjorde kampen så uhyggeligt tæt, at det passede lige i haloween-ånden.

18-12 stod der ved halvleg. Fredericia havde Nordsjælland godt nede i sækken, men manglede bare at snøre den til. I stedet for at udbygge føringen efter pausen gav flere dumme aktioner, unødvendige udvisninger og ukoncentrerede afslutninger livet surt for Fredericia HK. Nordsjælland kunne lugte blod – og det gav spænding til det sidste. Men et koldblodigt boldtyveri fra Kasper Young gav lidt luft – og Mads Christiansen tøvede ikke med løbet i det smalle hul på ydersiden, da dødsstødet skulle sættes ind.

– Jeg synes vi spiller en fremragende første halvleg, hvor vi har styr på tingene. I anden halvleg får Nordsjælland en god start i deres 7-mod-6, og vi glemmer vores aftaler. Det bliver lidt spændende til sidste, fordi vi har 3 chancer vi skal score på, men hvor vi skruer eller lobber forbi. Pludselig lugter de blod, men vi var koldblodige. Men det bliver en rodet anden halvleg – og det var til Nordsjællands fordel, siger cheftræner Jesper Houmark.

Udvisningerne haglede ned over Fredericia-mandskabet, så meget at de til tider var to mand i undertal. Men det gav kun mere gejst til spillerne.

– Jeg synes vi forvalter de perioder godt. Vi scorer i de situationer, det synes jeg bare er fedt. Personligt ærgrer jeg mig over, at jeg selv trækker en udvisning. Men den periode vinder vi faktisk 1-0. Men vores problem var ikke i undertal, der var vi faktisk bedre, forklarer Houmark.

– Grunden til at det bliver spændende er, at vi spiller ukoncentreret. Og så er Jimmi (Gabriel Andersen, red.) så en god målmand, især når han får selvtillid. Så han tog også fra til sidst nede i målet. Men vi var kyniske da vi skulle være det, siger Jesper Houmark.

Vores karakterer fra opgøret:

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

Emil Tellerup (7): Ender på 35%, hvilket må siges at være godkendt. Særligt anden halvdel af første halvleg spillede han en afgørende rolle.

Jens Fredsgaard (4): Han kom ind da FHK havde det svært. Forsvaret hang ikke sammen, og Nordsjælland fik mange frie afslutninger. Han hæver en karakter på den flotte straffekastredning.

Martin Bisgaard (4): 1 på 1 er i og for sig godkendt. Det blev ikke til en stor rolle for Bisgaard, der ikke fik mange minutter på banen.

Mads Lenbroch (7): Der var mange minutter til Lenbroch, der noterede sig for flere gode aktioner. Særligt vigtigt var hans bolderobring, da Nordsjælland var på vej tilbage.

Cornelius Kragh (02): Scorede 1 på 3 og lavede 2 tekniske fejl, det er ikke en prangende kamp. Han besidder så store kvaliteter, der ikke kom til udtryk i kampen.

Mishels Liaba (UB): Spillede ikke nok.

Nicolaj Nørager (4): Laver to mål og en enkelt assist. Det er ikke tal vi normalt ser fra Nørager, der plejer at markere sig mere. Men tal er ikke alt, i mange situationer er Nørager med til at skabe pladsen for blandt andet Stoklund.

Lasse Balstad (7): Havde vi stoppet ved halvleg, så havde karakteren været højere. FHK virkede i klart overskud – særligt på grund af den hårdtslående forsvarskrumtap. I anden halvleg fik han aldrig fat, det trækker ned.

Kristian Stoklund (12 – Man of the Match): Her,  der og alle vegne. Stoklund var flyvende! Han noterer sig for 10 mål og en enkelt misser. Om det var to mand i undertal, om det var venstreback, distancen eller stregen. Alt virkede for Stoklund.

Nikolaj Petersen (UB): Kom ikke på banen.

Mads Christiansen (7): Der var meget spilletid, da Anders Martinusen var ude. Han forvaltede det godt – og han viste hvad hans store force er: Han er kølig når det gælder. Afgørende spiller for, at FHK holdt føringen hjem.

Jakob Frederiksen (7): Han gør hvad han skal. To mål på samme antal forsøg. Han har vist i år, at han er sikkerheden selv.

Kasper Young (10): Sikke et mod, sikke et overskud. Da kampens nerve var størst punkterede han den Nordsjællandske drøm. Han stjal bolden og løb elegant ned og skød den i det tomme mål. Mage til kynisme skal man lede længe efter.

Rasmus Meyer (7): Flot kamp, særligt i første halvleg. Faldt med holdet i anden halvleg. Både angrebsmæssigt og forsvarsmæssigt var der gode takter.

Nikolaj A. Nielsen (7): Nybagt far er godt til Nikolaj Nielsen, der leverede en rigtig god kamp. Der blev gået til stålet både offensivt og defensivt. Men at forsøge sig med en skruebold i de døende minutter af en tæt kamp, det koster en karakter.

Malte Pedersen (UB): Kom ikke på banen.