FC Fredericia var kyniske foran målet, og endte med i sikker stil at vinde 1-3 på udebane mod HB Køge. Dermed fik FC Fredericia sæsonens første sejr.

Både FC Fredericia og HB Køge tabte deres første kamp i sæsonen. Derfor ville holdene for alt i verden undgå endnu et nederlag og starte sæsonen med to nederlag i træk.

Jonas Dal så positive momenter i kampen mod Vendsyssel nederlaget til trods, og han gav derfor genvalg til de samme elleve, som startede inde mod Vendsyssel. Det betød blandt andet, at der var genvalg i front til amerikanske Steven Anna, som der er store forventninger til.

På bænken var der blevet til Henry Uzo, der har fået sin arbejdstilladelse på og på plads, og ligeledes var Martin Mikkelsen med på bænken, og det gav Jonas Dal flere muligheder, når der skulle skiftes ud.

Kampens indledning var meget præget af spil midt på banen, men de gange, der var lidt action var det med FC Fredericia i teten. Det skete blandt andet efter fire minutter, hvor Kristian Kirkegaard trykkede af fra distancen, men Kevin Mendoza fik pareret forsøget.

Et kvarter inde i kampen lavede HB Køge en opspilsfejl. Det gjorde, at Steven Enna efter et par træk var fri lige ude foran HB Køges felt. Amerikanerne trykkede resolut af, og scorede sit første mål for FC Fredericia og bragte gæsterne foran 0-1.

Ti minutter senere var Steven Enna ved at blive dobbelt målscorer. Den offensivt indstillede back, Jacob Buus, var stukket af i dybden og smækkede et indlæg ind i feltet, hvor Enna var på plads, men hovedstøddet blev overplaceret.

I stedet for at fortsætte med at presse på kom FC Fredericia under gevaldigt pres. Efter 35 minutter var det ved at gå galt, da Erik Nissen lavede en opspilsfejl, som gjorde, at Jakob Johansson blev spillet helt fri i feltet, men han helkiksede afslutningen og FC Fredericia slap derfor med skrækken og gik til pause foran 0-1.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Knap var anden halvleg kommet i gang før FC Fredericia fordoblede føringen. Jacob Buus brød igennem i højre side og smækkede bolden ind i feltet. Først på bolden kom Mathias Gertsen, som fik sendt fredericianerne i front med 0-2.

Få minutter efter var Steven Anna tæt på at blive dobbelt målscorer. Han forsøgte sig med et frækt lob, da HB Køges keeper var kommet for langt ud af målet, men forsøget sneg forbi.

I stedet fortsatte FC Fredericia med at jagte målet til 0-3, og det gav hurtigt pote. Et langt udspark fra Alexander Nybo fik Anders Holvad fat i, da han fik presset en HB Køge-forsvarer, der ville skærme bolden af. Holvad kom derfor alene igennem mod Mendozas mål og sikkert bankede han bolden i mål.

Det tog det sidste håb fra HB Køge, der ellers forinden havde forsøgt sig med en dobbeltudskiftning, hvor blandt andet den målfarlige Martin Helsted blev bragt i spil, men forgæves.

HB Køge var i det meste af anden halvleg ufarlige, men fem minutter før tid var det ved at gå galt for FC Fredericias forsvar. Jakob Johannsen var helt fri ved bagerste stolpe, men han skød ved siden af.

FC Fredericia sluttede kampen med ti mand, da Jonas Dal havde brugt alle tre udskiftninger, da Mathias “Malte” Johansen med fem minutter igen blev båret fra banen.

I det 93. minut lykkedes det HB Køge at pynte på resultatet. Det skete, da hjemmeholdet blev tilkendt et straffespark, da FC Fredericia i forbindelse med et hjørnespark havde hånd på bolden. Straffesparket omsatte Martin Helsted sikkert, og gjorde det til kampens slutresultat 1-3. Dermed kan FC Fredericia notere sig for sæsonens første tre point.

Næste gang FC Fredericia skal i kamp er på søndag, hvor modstanderen er Næstved på Monjasa Park.

https://www.place2live.dk/fredericia/