FC Fredericia var kyniske foran mål, da de tidligt onsdag aften gæstede Brabrand i 2. runde af Sydbank Pokalen, hvor det blev til en fredericiansk sejr på 1-4.

FC Fredericia var tidligt onsdag aften i kamp i Aarhus-forstaden Brabrand, som er en lille hyggelig klub, der hører hjemme i 2. division, og netop det, at det er en lille klub gør, at de ikke har noget stadion.

I silende regnvejr under halvtaget til klubhuset og den tilstødende hal havde tilskuerne taget opstilling, og de måtte vente et kvarter ekstra på kampstart end planlagt, da Brabrand-spillerne sad i kø inde fra Aarhus centrum.

Jonas Dal havde til opgaven blandet kortene, og det gav følgende startopstilling:

Andreas Raahauge
Jacob Buus – Lukas Enevoldsen – Christian Ege – Nikolaj Kirk
Martin Mikkelsen – Mathias Gertsen – Mathias Nygaard – Agon Mucolli
Victor Ezekiel – Anders Holvad

Helt ude af truppen var Nicolaj Ritter, Sonni Nattestad, Mathias “Malte” Johannsen, Andreas Oggesen og skadede Dennis Høegh, og der var dermed lagt op til, at spillere, som normalt ikke får så meget spilletid skulle i aktion.

Efter en start, hvor FC Fredericia egentlig ikke havde sat sig på kampen slog NordicBet Ligaens nummer et til på en omstilling. Martin Mikkelsen tog et raid på højrekanten og gjorde det, som han er hentet til, nemlig at kreere chancer. Med et velplaceret indlæg, som Mucolli omsatte på bedste vis, kom FC foran 0-1.

Brabrand forsøgte sig med et hurtigt comeback, da de fik muligheden på et kontrastød efter en periode, hvor FC ellers var i fuld kontrol. En Brabrand-spiller trykkede af fra kanten af feltet, men forsøget røg over Raahauges mål.

FC fortsatte med at have boldbesiddelsen, men der skete ikke meget, når de havde bolden, og pludselig var det igen tid til en stor Brabrand-chance. Denne gang tilfaldt chancen Anton Søjberg, og det tvang Raahauge ud i en stor redning.

Efter en halv time gik den ikke længere for FC Fredericia. Efter et hjørnespark, som egentlig var clearet, røg bolden retur i feltet, og her stod Brabrands anfører, Thomas Viggers, godt placeret og fik sparket bolden ind bag Andreas Raahauge til 1-1.

Brabrand fortsatte med at presse på efter målet, og de lugtede for alvor blod, men FC Fredericia endte med at slutte første halvleg bedst af. Det kastede dog ikke et mål af sig, og derfor var pausestillingen 1-1.

Et boldtab af Brabrand efter 51 minutter var ved at bringe FC på vinderkurs. Martin Mikkelsen erobrede bolden og sendte den videre til Gertsen, der spillede den videre til Agon Mucolli, men i to omgange brændte han.

Ind kom bolden få minutter efter. Mathias Nygaard sendte bolden ind i feltet, og via tilfældigheder fik Jacob Buus taget bolden til sig. Efter kort betænkningstid sparkede Buus den konsekvent ind bag Søren Vedsted i Brabrand-målet.

Brabrand lagde sig ikke ned. Efter 58 minutter forsøgte en Brabrand-spiller sig fra distancen, men forsøget blev pillet af Andreas Raahauge, som måtte ud i fuld længde.

Efterfølgende slog FC Fredericia til, og efter 63 minutter var stillingen 1-3 til FC. Martin Mikkelsen modtog bolden på kanten, og han sendte bolden videre til Holvad, der spillede Mucolli. På elegant vis spillede kreatøren bolden tilbage til Holvad, som afdriblede keeperen og scorede sikkert med venstrebenet.

Brabrand forsøgte at skubbe spillet frem, men de blev ikke rigtig farlige, og i stedet var Mucolli ved at blive dobbelt målscorer, men hans forsøg røg over, mens de øvrige FC-spillere havde ønsket, at Holvad var blevet spillet fri i stedet.

Med otte minutter igen scorede Mucolli igen og gjorde det til slutresultatet 1-4.

Dermed er FC Fredericia klar til i 3. runde i Sydbank Cup, som der trækkes lod til d. 12. september.

Næste gang FC Fredericia skal i kamp er på søndag mod Nykøbing FC på Monjasa Park.

https://www.facebook.com/menyfredericia/