Fredericia AVISEN ser programmer på Netflix og anbefaler, når der er noget ekstra seværdigt, så er du fri for at spilde tiden i skoven med masser af indhold. Serien Tidying Up with Marie Kondo er en inspirerende serie, der rydder op hos folk, efter Marie Kondos principper.

Marie Kondo er forfatteren bag bogen som udkom i 2011 med titlen Magisk Oprydning. Bogen har solgt over 5 millioner eksemplarer verden over, og nu har Marie Kondo så hovedrollen i denne nye meget populære serie på Netflix.

Tidying Up with Marie Kondo

Der er kun 1 sæson til rådighed på nuværende tidspunkt, men ud fra populariteten er jeg sikker på, at der kommer mange flere. Marie Kondo berører et problem, som de fleste mennesker kender til; for mange ting i hjemmet eller for meget rod. Den lille fine kvinde, som Marie Kondo er, taler ikke engelsk, så med en tolk kommer hun ind i hjemmet hos amerikanske familier og nærmest, som en fe skaber hun ro i kaos.

Det er meget amerikansk i den fortællestil, hvor skildringen gør, at de store følelser ofte er på plads. Vi møder familierne og deres dilemmaer, hvor den travle hverdag og intentionerne om oprydning, ikke altid hænger sammen, men der kommer Marie Kondo ind i billedet.

Hendes fantastiske oprydninger tager udgangspunkt i 5

  • Beklædning
  • Bøger
  • Papir
  • KOMONO – Køkken -Badeværelse – Garage og alt diverse
  • Ting med affektionsværdi

I første afsnit besøger Marie familien Freind, som består af Kevin og Rachel, sammen har de to børn, Jaxon på 4 år og Ryan på 2 år. Kevin arbejder 50 – 60 timer om ugen og nogle gange i weekenderne. Rachel arbejder et par gange om ugen, som underviser, ellers er hun hjemme. De har svært ved at nå det hele og føler til tider, at oprydning er en byrde i det lille hjem.

På spirituel vis hilser Marie Kondo på huset gennem en slags meditation, familien deltager i seancen, mens moderen ammer den mindste og faderen sidder med den ældste. Det åbner op for store følelser hos familien som ønsker et mere simpelt liv og større overskuelighed.

Familien lægger deres børn til at sove og er klar til at tage fat i forandringerne. Det første er at samle alt familiens tøj i en stor bunke. Man tager hver enkelt beklædningsdel i hænderne og mærker efter om, det giver lykke – det skal sitre i kroppen og føles ligesom at holde en hundehvalp. Ikke alle kan mærke følelsen, siger Marie, men det skal nok komme, mens man rydder op. De dele man så skiller sig af med, skal man huske at takke.

Ligeledes skal det at lægge tøj sammen også give muligheden for at tale med tøj og skabe samhørighed, så man kommer til at elske at lægge sit tøj sammen. Alt dette lyder abstrakt og syret, men med det samme Marie begynder at folde tøjet og vise, hvordan hun lægger tøjet sammen, har jeg straks lyst til at smide alt mit tøj i en bunke og følge hendes råd.

Jeg vil ikke skrive mere om første afsnit, fordi jeg synes, man selv skal se, hvordan familien Freind får et nemmere og mere simpelt liv. Jeg kan godt forstå, hvorfor serien og bogen er så populær, jeg blev selv inspireret af serien Tidying Up with Marie Kondo.

Se selv på Netflix og bliv inspireret.

http://www.lecture.dk/kommende-arrangementer/
Annonce. Køb billetter – klik på annoncen