Tirsdag tages første spadestik til nye faciliteter, der fortrinsvis er til kvindefodbolden. Hos Fredericia KF er der stor jubel over, at de nu får deres egne faciliteter, som har været et ønske igennem længe.

Igennem en længere periode har det været på tegnebrættet, men nu sker der noget. I efteråret 2020 blev det godkendt, at kvindefodbolden skulle have deres egne faciliteter ved Fredericia Idrætscenter. Siden har sagen været i Kultur- og Idrætsudvalget, hvor den endelige løsning skulle findes, og det er nu mundet ud i, at der bygges faciliteter på grusparkeringen ved Fredericia Idrætscenter foran FC Fredericias træningsbane. I alt bliver der anlagt 10.000 kvadratmeter kunstgræsareal, der fordeles på én 11 mandsbane og et træningsområde med en femmandsbane. Området kommer til at blive oplyst af otte lysmaster.

– Det er noget, som vi kommer til at få stor glæde af. Vi har været presset på baner ude i moderklubben, og vi glæder os derfor til at få vores eget område. Vi havde håbet, at det stod klar allerede nu, men nu er der lys forude og vi ser frem til at tage faciliteterne i brug, siger sportschef i Fredericia KF, Jess Petersen.

Forarbejdet fra Fredericia KF har været længe undervejs. Styregruppen har haft gang i planer om et klublokale i Fredericia Idrætscenter i det gamle lokale, der har huset Idræt i dagtimerne, og nu er det sidste hak faldet på plads med kunstgræsbanen.

– Vi har haft gang i en masse, men vi har været lidt låst på hænder og ben. Nu sker der for alvor noget, og det glæder vi os til, siger Jess Petersen.

Byggeriet bag Fredericia Idrætscenter skal til at gå i gang. (Foto: AVISEN)

Flagskibet i Fredericia KF er klubbens hold i Kvindeserien, men der gøres også en dyd ud af ungdomsafdelingen, og at det hele skal være én stor enhed.

– Derfor er det også rigtig godt, at vi får vores eget. Det betyder, at spillerne kommer til at kunne se hinanden endnu mere på kryds og tværs, forklarer sportschefen.

Med placeringen af kunstgræsbanen ved Fredericia Idrætscenter giver det ligeledes Fredericia KF muligheden for, at deres medlemmer kan lave lektier før og efter træning.

– Der er gode muligheder for det inde i FIC i forbindelse med ”Klubhuset” som de lavede i forbindelse med renoveringen. Det er noget vi vil samarbejde med dem omkring. Jeg kan huske, da jeg selv var knægt, at vi var på fodboldbanen hele weekenden, og sådan er kulturen ikke i dag, men vi vil have et sted, hvor man kan komme og hygge sig, spille fodbold og passe sin skole

Entreprenøreren på projektet er AML Entreprise fra Odense, der er specialister i at anlægge kunstgræsbaner. Rådgiveren er WP’s sport og fritidsafdeling, som har erfaring med kunstgræsbaner. Jess Petersen oplyser, at kunstgræsset vil komme til at minde om det, der er på Silkeborg Stadion.