Gitte Friis Kaalund får ansvar for 100 medarbejdere og fem afdelinger hos milliard-virksomheden Bankdata, der udvikler IT til blandt andre Sydbank og Jyske Bank.

It-virksomheden Bankdata forfremmer Gitte Friis Kaalund til underdirektør med ansvar for de it-systemer, der sikrer, at 1,8 millioner danskere kan låne penge i banken. Den 48-årige underdirektør er en erfaren it-profil, som blev uddannet datamatiker på den nuværende Aarhus School of Business and Social Sciences og siden har brugt stort set hele karrie- ren i it- og finans.

”Finansiel it er så spændende, fordi et moderne samfund kan ikke undvære det. Og det får kun større betydning i frem- tiden. Långivning er en kernedisciplin i bankerne. Processen er helt afgørende for at danske virksomheder kan foretage investeringer, og for at du og jeg kan købe en bolig. Hvis vores systemer ikke fungerer optimalt, vil det påvirke rigtig mange mennesker,” siger hun.

Attraktiv for talenter

Gitte Friis Kaalunds område hedder Lån & Finansiering og tæller fem afdelinger og ca. 100 medarbejdere fordelt på Fredericia-virksomhedens kontorer i Silkeborg og Aarhus. Sidstnævnte er etableret for at tiltrække nyudklækkede talenter fra it-uddannelserne i Danmarks næststørste by.

”Lån og Finansiering har to afdelinger på vores kontor i Aarhus, og det har gavnet vores rekruttering. Det har også en positiv effekt på rekrutteringerne til vores kontor i Silkeborg. Jeg får mange, dygtige ansøgere til stillinger i mit område på trods af, at der er hård kamp om talenterne,” siger Gitte Friis Kaalund og fortsætter:

”Det hænger formentlig også sammen med, at Bankdata fx arbejder med DevOps og kan tilbyde en moderne udviklings- platform. Samtidig er vi en af de få store it-virksomheder, som virkelig har implementeret agile udviklingsmetodikker i hele organisationen.”
Alene i august ansatte Bankdata 22 nye medarbejdere og havde kun fire fratrædelser.

Lovgivning ændrer finanssektoren
Finanstilsynet stiller store krav til bankernes dokumentation, når de låner penge til virksomheder eller almindelige bor- gere. Selvom bankrådgiveren kender kunden indgående og ved, at der er stor sikkerhed for at pengene kommer retur, skal banken stadig kunne dokumentere præcist hvor stor risikoen er, og på hvilket grundlag den har bevilget et udlån.

”Dokumentationen skal supplere den lokale rådgivers mavefornemmelse og kundekendskab. Dokumentationen styrker stabiliteten i finanssektoren, og det er vores rolle er at gøre den proces så gnidningsfri og automatiseret som muligt – både for banken og kunden.”

Gitte Kaalund har været hos Bankdata siden 2012, hvortil hun skiftede fra Jyske Bank. Hun er oprindeligt fra Silkeborg og bor i dag i Gjern mellem Silkeborg og Hammel. Hun har to drenge på 15 og 19 år med sin mand Jens Møller Kaalund.

Om Bankdata
Bankdata er én af Danmarks største finansielle it-virksomheder. Bankdata ejes af de ni danske banker Alm. Brand Bank, Djurslands Bank, Jyske Bank, Kreditbanken, Nordfyns Bank, Ringkjøbing Landbobank, Skjern Bank, Sparekassen Sjælland- Fyn og Sydbank. De ni banker servicerer tilsammen over 1,8 mio. bankkunder. Bankdata har eksisteret siden 1966 og beskæftiger ca. 700 medarbejdere. Virksomheden har hovedsæde i Fredericia og udviklingscentre i Silkeborg, Aarhus og i Gurgaon i Indien.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer