Kvik har lanceret deres nye køkken, Ombra, der er et nyt, bæredygtigt køkken i dansk design. Alle fronter er eksempelvis fremstillet af genvandt PET-flasker, og alt træ er FSC-certificeret.

Med Ombra har Kvik skabt et køkken farvesat af dansk natur og formgivet til at give dig ro og funktionalitet i husets hjerte. Alt træ er fra skove, der drives bæredygtigt, og de silkebløde fronter er af genanvendt plast.

Kvik samler tendenser og nye levemønstre ind fra hele verden og får løbende feedback fra forbrugere i 11 lande. Det giver virksomheden en uvurderlig viden om kundernes behov og drømme. Det seneste resultat af denne unikke position er et design, hvor naturen for alvor flytter ind. Det nye køkken er nemlig grønt – både indeni og udenpå.

Forførende kontraster Den grønne farve understreger tilknytningen til naturens former, men er samtidig nedtonet til en douche grågrøn farve med en ultramat overflade, så den glider naturligt ind i en moderne indretning, samtidig med at den udgør en forførende kontrast til det mørke træ. ”Naturen spiller en central rolle i Ombra i kraft af materialer og den grønne farve, men også grebene. De er formet som rullesten, som vi kender dem fra strandkanten, hvor de er blevet blødt afrundede efter årtiers bevægelse i sandet,” fortæller medstifter Nikolaj Duve fra Says Who, der har designet Ombra i samarbejde med Kvik. Netop grebet er ikonisk for det nye køkken og har sammen med den douce, grønne farve tydelige referencer til den arketypiske stil fra dansk møbel-guldalder.

Det ikoniske greb på Ombra er designet, så det passer til fingrene ligesom på fx Kviks bestseller, det grebsfri køkken Mano. Buen har en størrelse, så du nemt kan få fingrene derned med en klud og rengøre. Nye detaljer på et klassisk design At samarbejde med et designteam, der er vant til at skabe møbler, har været afgørende for, at Kvik har kunnet nytænke det klassiske køkken – for eksempel med et indbygget vitrineskab, der ser ekstremt indbydende ud: ”Som møbeldesignere arbejder de mere forfinet, og de udfordrer os til at blive bedre og tænke utraditionelt. Det er helt ned til hyldebærehullerne, som er mindre i vitrineskabet end i et traditionelt køkkenskab for at gøre dem mere diskrete,” siger Claus Johnsen, Head of Design hos Kvik.

Kan customizes løbende – og leve længere Alle fronterne på Ombra har en overflade af genanvendt plast. Kvik har udviklet en metode, der giver en ultramat, blød overflade med en overflade, der er nem at rengøre. 

Men bæredygtighed handler ikke kun om materialer. Det handler også om at give forbrugerne mulighed for løbende at kunne personliggøre designet, så det giver øget glæde i hjemmet og dermed får en længere levetid. Den udfordring har Kvik løst ved, at pladen bag grebet kan udskiftes med fem andre overflader og farver blot ved at løsne to skruer. 

Kvik vil løbende udskifte eksisterende fronter med genanvendt PET. Fra 2022 vil fronterne på alle design have en overflade af genanvendt PET. Dels upcycles en del af verdens affald, samtidig med at køkkenet kan genbruges 100 procent.

Nul pletter

 Bordpladen i sig selv er en lille revolution. Det er den første på markedet, som er blot 20 mm tyk og sammensat af tre lag massivt træ. Det giver et elegant ’snedker-look’ og understreger tilhørsforholdet til naturen. Men det bedste er næsten, at du ikke længere skal være bekymret for pletter. Kvik har udviklet en bæredygtig overfladebehandling af voks og linolie, som udover at være craddle to craddle-certificeret er langt mere robust end traditionelle oliebehandlinger. Du kan fx efterlade en rødvinsplet eller rødbedesaft et helt døgn, uden at det giver pletter på bordpladen.

Vitrinerne er også en nyskabelse inden for køkkendesign. De åbne hylder er det perfekte sted til din yndlingskeramik, arvestellet, årgangsvinen eller din hjemmelavede granola – alt efter hvad din passion er. Vitrinen kan også kombineres med Kviks øvrige design. Vitrineskabet kan tilpasses med træhylder, ophæng til glas, skuffe eller vinhylde.

ReCollector

Sammen med Ombra lancerer Kvik også genanvendelsessystemet ReCollector. Et nyt og innovativt system til håndtering af affald. Lanceringen er en del af Kviks bæredygtighedsrejse, som gør det nemmere for kunderne at leve et mere bæredygtigt køkkenliv. Monteres på væggen, og hver kasse kan vippes, løftes ud og tømmes i en større beholder i fx baggården eller indkørslen. ReCollector er fremstillet af 100 procent genanvendt plastik, produceret i Danmark og fås i sort og hvid. Pris pr. stk 449 kr.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer