Fredericia AVISEN besøger Lindberg Fenger Kursus- og Videnscenter som ligger på Ryttergrøftvejen 48. Den gamle gård som tidligere har tilhørt Fredericia Kommune er nu blevet et moderne kursuscenter.

Solen bader ned over Fredericia i disse dage og det er faktisk den første gang, at jeg kører ned af Ryttergrøftvejen. Ikke langt nede ad vejen finder jeg Lindberg Fenger Kursus- og Videnscenter. Da jeg stiger ud af bilen falder roen straks over mig, selv om jeg er i udkanten af en by, er her helt roligt. Fuglene synger og der er lidt bondeidyl over stedet.

Lindberg Fenger
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Jeg skal møde Pia Lindberg Fenger, som er kvinden bag, jeg går ind i et af lokalerne, hvor et foredrag på engelsk er i gang. Det er Peter Vermeulen fra Belgien, som holder oplæg om at være kontekstblind. Der sidder 35 og lytter til Peter. Planen er, at stedet skal have flere udenlandske og danske foredragsholdere. Men ellers er det Pia, der står for oplæg og foredrag.

Lindberg Fenger
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Pia spotter mig hurtigt. Hun har i øvrigt arbejdet med autismeområdet siden 1996. Nu er drømmen at sætte pædagogiske og psykologiske kurser op for medarbejdere og pårørende indenformålgrupperne; autisme, udviklinghæmmede og andre diagnoser. Det kan også være borgere, som selv har autisme.

“Jeg har arbejdet nogle år på læringscenter Brejning, hvor jeg fik inspirationen til at starte selv, vi overtog bygningerne på lejebasis og købte det pr. 1.4.”, siger Pia.

Pia har et stort netværk fra sin erfaring på området. “Jeg har også tidligere lavet noget inden for salg, men det finder jeg svært at finde frem igen”, siger Pia

“Jeg har en vision om, at det skal være et hyggeligt sted, hvor man skal kunne snakke med foredragsholderne i pauserne og få en fornemmelse af at det er et intimt kursussted, hvor man er tættere på det hele”, siger Pia.

Lindberg Fenger
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Pia viser mig rundt på grunden. Det er virkelig et sted, hvor man kan sidde dybt koncentreret for at gå to skridt udenfor og være i en fantastisk rolig natur. Der er mange små kroge og specielt den gamle gårdsplads er hyggelig. Der er plads til 60 personer i foredragslokalet, fem mødelokaler, der er wifi, projektor og skærme.

Lindberg Fenger
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Enten står man selv for forplejning, ellers kan det bestilles. Der er et rum som er lavet til et pauserum med bordtennis, dart og en lille fodboldbane. Der er også en lille sø ,så man kan komme vidt omkring i sine pauser.

Lindberg Fenger
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Planen for Pia er at holde kurser og hun håber på, at andre får øjnene op for stedet. Man kan leje sig ind til egne foredrag og oplæg, det kan rumme alle faggrupper eller interessenter.

Jeg har slet ikke lyst til at forlade den dejlige oase, men må hellere forlade fuglefløjt og køre tilbage til mågeskrig i city.

Lindberg Fenger
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Pia Lindberg Fenger er 45 år, hun er gift med Ken Fenger og har to børn. Familien bor i Gårslev.