Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens afholder for tiden et kursus omkring genopfriskning af kliniske opgaver i almen praksis. AVISEN har besøgt kurset og talt med flere af deltagerne, der skal bruge læringen til deres daglige arbejde.

Der lyttes og ses nøje efter, hvordan der bliver stukket i dukken. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

På kurset lærer man blandt andet om lungefunktioner, vaccinationer og blodprøver. Efter endt undervisning i blodprøve talte vi med kursisterne Janni og Winnie.

“Jeg har valgt at gå her, fordi der er metoder, som jeg gerne vil introduceres for i forhold til mit arbejde som laborant på Aarhus Universitet,” siger Janni og bliver suppleret af Winnie:

“Jeg skal starte i en lægepraksis, og derfor er det genialt at få det kursus her, da jeg så får et indblik i arbejdsgangen,” siger Winnie.

Janni Mosgaard Jensen (tv) og Tetyana Lysenko lytter til instrukser fra Gitte, der genopfriskede, hvordan man stikker i folk i forbindelse med blodprøver. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Og netop det med, at det passer ind i arbejde er noget, som SOSU-skolen slår sig op på, når det handler om efteruddannelse. Det sker i tæt samarbejde med virksomheder, der byder ind med, hvad de kan bruge.

“Det er meget afvekslende det vi har. Der veksles mellem teori, og det er rigtig fint,” siger Janni.

Kurset, der afholdes over fem dage, afsluttes med en eksamen, hvorefter man får et uddannelesbevis, når man har bestået.

Målet for kursusdeltagerne (fra UG.dk)

Deltageren kender almen praksis, eget kompetencefelt og egen rolle i almen praksis og kan på baggrund heraf udføre delegerede undersøgelser og behandlinger.Deltageren har viden om og kan tage de i almen praksis mest anvendte blodprøver og har i tilknytning hertil viden om hyppigst anvendte prøveglas, håndtering, opbevaring og transport af blodprøver. Deltageren kender ligeledes de almindeligste kliniske komplikationer ved venøse blodprøver og kan handle adækvat herpå.Deltageren kan udføre eller assistere ved EKG undersøgelser og kender klinisk praksis for påsætning af elektroder, fejlkilder og indikation for at tage EKG¿et om.Deltageren har grundlæggende viden om lungefunktionsmåling og kan udføre spiometri. Deltageren kan endvidere observere for virkning og bivirkning af luftvejsudvidende medicin og kan handle adækvat herpå.Deltageren kan udføre de almindeligste vaccinationer i almen praksis, ligesom deltageren kender virkning og bivirkning af de almindeligste vaccinationer og kan observere herfor samt handle herpå.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer