Fredericia AVISEN er taget en tur på landet for at møde Jette Kingod. hun har lavet et hypnose koncept, som får folk til at tabe sig. En af virkemidlerne er “nudning” og hvor Jette hjælper folk af med deres bagage, så vokser hendes koncept i rekordfart.

Der er flere ting, der er nyt for mig, jeg har aldrig været på Gl. Stoustrupvej i udkanten af Fredericia, og jeg kender ikke til nudning. Jeg kommer til en lille hyggelig gård, hvor der holder et hav af biler. Det er ikke, fordi Jette er automobilhandler, men fordi hendes koncept er blevet meget populært, og hun har et hold af kvinder, som hun er ved at være færdig med, da jeg ankommer. Hun har 168 kunder om ugen fordelt på 14 hold, Kingod er næsten usynlig på sociale medier, resultaterne sælger varen og snakken går fra mund til mund.

“Jeg har et hypnosekoncept, som er blandet fra alt muligt, livslang erfaring og mange uddannelser. Det er en blanding af nudning, at man bliver ført i en bestemt retning til at træffe nogle positive og sunde valg”, siger Jette.

Kingod
f=”https://fredericiaavisen.dk/wp-content/uploads/2018/05/20180528_123150.jpg”> Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.[/capt
Nudning er for eksempel, at Billund Lufthavn har lavet en lille bi i kummen, hvor mænd tisser, det sparede dem 30 procents rengøring, bien den gør, at man tisser i kummen fordi du bliver vejledt. Et andet eksempel er, at rygere kun ser et skilt, der henviser folk til, at de ikke må ryge, det efterlader ofte folk til at stå og ryge lige ved døren til i dette eksempel et storcenter. Laver man en derimod en firkant på asfalten med en cigaret, så går rygeren derhen i stedet.

“Mange mennesker bliver udstødt ved at være overvægtig og det kan være svært at sige nej, når en kollega prikker en på skulderen og siger der er kage. Så vælger man at gå med på grund af det social aspekt i fællesskabet. Men nudning handler blandt andet om at gå med for fællesskabet og ikke kagen, om at selv træffe de sunde bevidste valg. “Reptil hjernen siger at vi skal være en del af fællesskabet for ellers bliver vi udstødt, vi vil gerne tilpasse os det fællesskab”, siger Jette.

“Det man skal lære er at have fællesskabsfølelse, den hænger nødvendigvis ikke sammen med en kage”, siger Jette.

“Flere overvægtige er udstødte, der er flere eksempler på folk der er kommet til læge med for eksempel eksem og så fået at vide, de skal starte med at tabe sig. Der er folk  der bliver valgt fra i jobsituationer på grund af overvægt”, siger Jette.

Konceptet
Kognitiveværdilektioner, hypnose og nudging er hovedingredienserne i konceptet. Hypnosen er bygget op så man får en stor individuel hypnose på halvanden time, hvor man taler om at man overspiser, hvorfor man har brug for at dulme de følelser.

Derefter får man 12 gruppehypnoser, der er bygget op omkring et kognitiv værdiprogram som er mindset ændrende i hypnosen.

“Det gør at man i stedet for at det ligger i det limbiske system, så gør hypnosen det at det kommer i det perifersystem så du bevidst kan træffe nogle valg. Et eksempel på hypnosen virker,”

“Du er kørt her ud, hvis jeg tager din kørekort vil du stadig kunne køre hjem, men det ville virke forkert”. Så havde du måske ikke næste gang lyst til at køre uden kørekort, du ville nok tænke dig om”, siger Jette.

“Hypnosen gør, at den understøtter det ønske man har om forandring, det ligger i underbevidstheden det hele”, siger Jette.

Jette har fået mærkevarebeskyttelse på konceptet og navnet Kinggod er beskyttet. “Så nu her jeg konsulenter i Kingodkuren i Gudme, Frederikssund, Ulstrup, Horsens, Esbjerg og om lidt i Haderslev”, siger Jette. Hun er taknemmelig og beæret over væksten, det er overvældende følelser, “Der er folk, som kommer her helt fra Grenaa, Thurø og Aabenraa”, siger Jette. Det har taget over halvandet år at lave opbygningen af kuren. “Det er opbygningen, der er essensen, alle kan hypnotisere men det er blandingen der gør det specielt, det er det der er mærkevare beskyttet”, siger Jette om kuren.

Vi møder Betina Sell, som er glad for at have valgt at benytte kuren hos Kingod.

“Det starter som jette siger fra mund til mund, min gamle dagplejemor havde tabt omkring 16-17 kilo, da jeg snakkede med hende. Jeg tænkte sådan noget hokus pokus kan ikke passe. Men dagplejemoderen hun får sin svigerinde med, hun taber sig også en del kilo”, siger Betina.

“Jeg troede ikke på hypnose, jeg har en kollega, der havde tabt sig, og jeg spurgte hvad hun havde gjort, hun gik også hos Kingod og så tænkte jeg, der måtte være noget om snakken”, siger Betina.

Betina tager på kuren sammen med en kollega, Betina har prøvet mange kure men altid faldt tilbage igen.

“Det der sker er at Jettes engagement og gejst det smitter af, som noget man ikke kan forklare hvad der forgår. Det der fungerer for mig er at man bliver gjort rigtig, jeg har altid dunket mig selv for det jeg gør forkert, falder i og fylder mig. Men her forstår jeg at det er et valg jeg tager.”

“Man lærer, at man sagtens kan deltage i fejring og fest, hvis jeg gerne vil have en pølse så er det et valg jeg tager og ikke noget der er forkert”, siger Betina. Betina har lige rundet et vægttab på 10 kilo på 7 uger, hun er blevet så begejstret for kuren at hun selv har anbefalet Jette Kingod og fået otte personer med. “Fordi jeg synes det er mega fedt”, siger Betina.

“Det at sidde og tude efter hypnose, fordi man er blevet dybt ramt. Sidde sammen med andre, man havde følt sig udstødt, men så opstår der fællesskab”, siger Betina.

Flere gange under samtalen nævnher Betina, at hun ikke kan forklare mekanismerne i hypnose. un får mere selvværd og for hende er det ikke en kur, “det her skal vare for livet”, afslutter Betina.

Vi afslutter meget uformelt og det ender med, at Fredericia AVISENs udsendte ender i en prøve hypnose. “Det handler om at finde det, der virker og ikke tvinge sig selv til nogle motionsændringer eller kostændringer medmindre det virker naturligt. På kuren her er motionen og kosten arbejdet der foregår inden i”, siger Jette,

Kom i kontakt med Jette her

Annonce