Fredag den 25. maj indvies de to kunstværker, der har fået plads på Vestre Kirkegård i KlimaByen. De to kunstværker bliver afsløret af borgmester Johannes Lundsfryd Jensen, der også vil holde en tale.

At Middelfart både er KlimaBy og Keramikkens By kommer til udtryk i fælles fortællinger om leret – både gennem de særlige KlimaBy (ler-)klinker, der er valgt til belægning flere steder i KlimaByen og ved, at flere af de kunstværker, der har været udstillet på Danmarks Keramikmuseum CLAY i Middelfart i udstillingen “STORE FORMATER – KLOGE HÆNDER”, fra foråret 2018 bliver en del af KlimaByens udsmykning.

To af kunstværkerne får plads på Vestre Kirkegård, som nu for alvor har taget form som en del af KlimaByen, og de to kunstværker bliver indviet til et arrangement fredag den 25. maj klokken 13.00. Opstilling af kunstværkerne, som er lavet af Gunhild Rudjord og Per Ahlmann, er blevet til i et samspil mellem Clay Keramikmuseum Danmark, Middelfart Kirke, Middelfart Spildevand, Realdania og Middelfart Kommune.

Ved afsløring af kunstværkerne vil der være taler af Borgmester Johannes Lundsfryd Jensen, Formand for Middelfart Spildevand, Allan Buch, formand for menighedsrådet, Bit Jensen, og sognepræst, Jens Backer Mogensen.
Efterfølgende er Klimabyen vært ved et lille arrangement på pladsen foran CLAY, hvor der vil være mulighed for at tale med de to kunstnere bag værkerne.

To kunstværker på Kirkegården

De to kunstværker, der bliver opstillet på Vestre Kirkegård, var en del af den udstilling på CLAY, som den 1. oktober 2017 blev åbnet af Hendes Majestæt Dronning Sonja af Norge. På udstillingen blev der præsenteret 15 nye, monumentale keramiske værker, skabt af prominente kunstnere og keramikere fra både Danmark og Norge. Værkerne er skabt på Tommerup Keramiske Værksted på Fyn med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

I forbindelse med udstillingen i 2017 blev skulpturerne doneret til CLAY Keramikmuseum, som nu udlåner dem til placering i byens offentlige rum. Og det er altså to af de værker, der nu får plads på Vestre Kirkegård.

Det ene værk er udført af den norsk-danske keramiker Gunhild Rudjord og hedder kort og godt ‘Krukke’.

Gunhild Rudjord er uddannet på Designskolen i Kolding i 1989 og er den ubestridte glasur-ekspert på Tommerup Keramiske Værksted, som hun driver sammen med sin mand, Esben Lyngaa Madsen. Inspiration til dekorationer henter hun i den norske almuekunst, nordisk skønvirke og Bindesbølls ornamentik.
Det andet værk, der placeres på kanten af vandtrappen er udført af Per Ahlmann, har titlen ‘Altings Tøven’.

Per Ahlmann er uddannet på Designskolen i Kolding i 1995 og ligeledes tilknyttet Tommerup Keramiske Værksted. Per Ahlmanns fascinerende keramiske skulpturer tager afsæt i mødet mellem organiske former og arkitekturen.