I øjeblikket kan Kristian von Hornsleths udstilling opleves i Fredericia, og et stort publikum fik torsdag aften en unik mulighed for at høre kunstneren selv fortælle om sine mange billeder, malerier og skulpturer. Det blev en underholdende fortælling, som affødte mange spørgsmål.

Kristian von Hornsleths farverige kunst var således rammen om aftenens anden del, som LokalBolig Fredericia og Lauritz stod for. Gæster til arrangementet var blevet inviteret til at medbringe kunstgenstande, som auktionshuset således ville vurdere en salgspris på. Mange havde taget imod invitationen og medbragte særlige malerier, som de gerne ville høre en vurdering på. Dette gav anledning til fortælling om forskellige danske malere og billedkunstnere – blandt andet blev et lille maleri af Johnny Madsen med havnestemning fra Italien vurderet og kommenteret.

Om ideen med at kombinere Hornsleth med en kunstvurdering forklarer Anders Tønder Jespersen fra LokalBolig Fredericia, at meget kunst jo på sin vis hænger sammen med boliger – ikke mindst malerier. Vi bruger jo malerier til at forskønne vores hjem med, og så er kunst jo også, ligesom boliger, spørgsmål om investering.

– Men overordnet set ønskede vi med arrangementet at bidrage til byens kulturliv. Selvom vi arbejder med køb og salg af fast ejendom, mener vi, at vi også sagtens kan være med til at skabe aktivitet i byen, og arrangementet i Fredericia Kunstforening var særdeles vellykket, det bliver ikke sidste gang, at vi involverer os i byens kulturliv, slår Anders Tønder Jespersen fast.

Kristian von Hornsleths udstilling kan ses frem til og med søndag den 12. september i Fredericia Kunstforenings lokaler i Kongensgade 111.