Fredericia Kunstforening og Folkeuniversitet Lillebælt har i samarbejde arrangeret tre kunstforedrag i foråret 2021 på højt fagligt niveau. Foredragsholdere er Museumsleder Anni Lave Nielsen, Museum Heerup, Rødovre og Museumsinspektør Christian Kortegaard Madsen, MuseumJorn, Silkeborg.

Kunstforeningen og Folkeuniversitetet ønsker begge, at foredragene er en opstart på et årligt samarbejde om at udbrede kunstforståelse blandt kommunens borgere og Fredericia Kunstforenings 480 medlemmer. Deltagelse koster 80 kroner, og det foregår på Fredericia Bibliotek.

Billetter kan bestilles på www.fredericiabib.dk.

Foredragene er omtalt i hæftet ”Oplev” fra Fredericia og Middelfart Biblioteker, som netop er udgivet.

KUNSTFOREDRAG OM BEHNCKE, HEERUP OG HILDEBRANDT

Fredericia Bibliotek, 3. sal Torsdag 18. marts kl. 19.00 | 80 kr.

Museumsleder Anni Lave Nielsen fra Heerup Museum tager denne aften afsæt i den aktuelle særudstilling: Behncke, Heerup og Hildebrandt, skabt i et samarbejde mellem Heerup Museum og Vendsyssel Kunstmuseum. Hør om de tre danske kunstnere – Søren Behncke (f.1967), Henry Heerup (1907-1993) og Kristian Hildebrandt (1924-2011) – og tag med på en vild rejse fra Hildebrandts nørdede sømskulpturer over Heerups skraldemodeller til Søren Behnckes farverige samtidskunstværker af pap. En hyldest til hverdagens materialer og tingfinderens rige fantasi.

Kunstner Martin Bigum

KUNSTFOREDRAG – OM MARTIN BIGUM

Fredericia Bibliotek, 3. sal Torsdag 22. april kl. 19.00 | 80 kr.

Kunstner Martin Bigum er især kendt for sin dynamiske billedkunst, der både er humoristisk, alvorlig og fuld af fortolkningsmuligheder. Museumsinspektør Christian Kortegaard Madsen fra Museum Jorn kommer denne aften rundt om Martin Bigums mangefacetterede kunstneriske udvikling fra barndommens tegninger af historiske slagmarker til den kunstkritiske karakter ART og til de seneste arbejder, der indikerer en helt ny retning i hans virke.

KUNSTFOREDRAG OM ASGER JORN

Fredericia Bibliotek, 3. sal Tirsdag 4. maj kl. 19.00 | 80 kr.

Asger Jorn (1914-1973) er blandt Danmarks mest indflydelsesrige kunstnere. Hans hovedværk, Stalingrad, stedet som ikke er eller modets gale latter er verdenskendt og er blevet sammenlignet med Picassos Guernica. Selvom Stalingrad er et abstrakt maleri, rummer det tvetydige figurer, der vidner om vildskab, kulde, ild, drab og krig. Jorn mente ikke selv, at han nogensinde blev færdig med maleriet, selvom han brugte næsten 15 år på at male det. Museumsinspektør Christian Kortegaard Madsen fra Museum Jorn holder denne aften foredrag om Jorn, om værket Stalingrad og beslægtede værker.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer