Den Nye Lillebæltsbro har klaret de første 50 år som et samlingspunkt midt i Danmark ganske godt. Den inspiration der kan komme ud af det komplekse arkitektarbejde med broen, blev symboliseret på J.B. Nielsens Plads lørdag.

Broen har i et halvt århundrede fungeret som varemærke for byerne ved Lillebælt, og Karoline H. Larsen havde ladet sig inspirere af arkitekturen til at skabe en struktur på baggrund af broens karakteristiske former:

Alle kastede snore i luften (Foto: AVISEN)

Pyloner, kabler og spændet mellem de to kyster. Det hele skete i alverdens farver og indtrykket ved synet på J.B. Nielsens plads var netop et stort snorværk. Børn og voksne havde samlet sig for at deltage i skabelsen af det kæmpe kunstværk, hvor de ved at kaste, trække, flette og binde snorerne ‘rørte universet’.

Kulturkonsulent Kristian Lykkebo (tv) Christian Jørgensensen og (Foto: AVISEN)
6. juli garden spillede op (Foto: AVISEN)

Det var Christian Jørgensen (V), der lørdag introducerede kunstprojektet, og han var glad for på denne måde at kunne markere den store betydning som den nye Lillebæltsbro har haft for Fredericia og egnen.

»Det er altid noget særligt med runde fødselsdage og denne er helt speciel. Jeg er samtidig glad for, at kunsten og kulturen er med til at binde vores byer sammen og arrangementet i dag er ingen undtagelse,« sagde Jørgensen til AVISEN.

Stort snorværk (Foto: AVISEN)
6. Juli Garden stiller altid glædeligt op, når Fredericia eller noget i fæstningen fejres og altid fuld af musik (Foto: AVISEN)
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer