Den lokale kunstnergruppe PLUS-MINUS, der består af Preben Andersen, Erik Møller Jørgensen, Pia Hessellund og Linda Kyed-Hansen, skulle ha´ afholdt 25 års jubilæumsudstilling i 2020. To år senere afholder de udstilling i aften.
 
En begivenhed vi havde set frem til med stor glæde og forventning. Men så kom Coronaen og efter den fulgte sygdom, som krævede behandling og ro. Men nu to år senere kan vi melde klar og åbner dørene op til en forsinket jubilæumsudstilling, fortæller gruppen bag.
 
Det sker fredag, den 8. april 2022 kl. 17 i Store Sal i KulturCenter Kongensgade 111 i Fredericia.
 
Udstillingen åbnes af formanden for PLUS-MINUS, Preben Andersen og kan ses alle dage kl. 14-17 fra lørdag den 9. april frem til og med søndag, den 24. april 2022. Der er gratis entre, og alle interesserede er velkomne. Og vi vil, så vidt det er muligt, være personligt til stede på udstillingen.
 
Udstillingen vil fortrinsvis bestå af nye værker; men det vil også være muligt at gense nogle af vores tidligere værker. Vi kommer med det bedste vi har indenfor olie- og akrylmaleri, akvarel, collografi og fedtsten.

Om kunstnergruppen: Hvor kom vi fra – hvor er vi nu – hvor går vi hen? 

Kunstnergruppen PLUS-MINUS blev etableret tilbage i 1995 med det formål at støtte hinanden kunstnerisk og samarbejde på tværs af genre og udtryksformer.
 
– Vi kan se tilbage på 27 år fyldt med gode oplevelser og hyggelige stunder i godt selskab, hvor der er udvekslet kunstneriske erfaringer og lagt kræfter i at lave spændende fællesudstillinger. Der er og har altid været en hyggelig og anerkendende stemning til vores møder, hvor alle bliver hørt. Og vi finder altid gode løsninger i fællesskab, fortæller gruppen og fortsætter:
 
– At holde fast i fællesskabet gennem så mange år, er noget helt særligt. Det kræver en stor indsats, som mange har bidraget med: Af tidligere medlemmer kan nævnes malerne Inger Davidsen, Karen T, Nicolai Hansen, Wei Kuang, skulptør og billedhugger Jens Ingvard Hansen samt keramiker og fotograf, Anne-Mette Buus Olesen.
 
PLUS-MINUS har udstillet i både ind- og udland: Det er blevet til 17 udstillinger i alt. Fortrinsvis i Fredericia, to på Fyn (Skovby og Odense), en i Aabenraa, to i Ebeltoft samt to i Schwerin. Udstillingerne i Tyskland skyldes et mangeårigt venskab med den tyske kunstnergruppe Schelfe fra Schwerin, som vi har samarbejdet med siden maj 1995.
 
Siden 2003 har PLUS-MINUS været del af et større kunstfællesskab, hvor vi sammen med anden lokal kunstnergruppe ”Sidelys” arrangerede ”Kunst på Næsset” med deltagelse af 7 danske, 7 tyske og 7 svenske kunstnere. Arrangementet blev en stor succes og lagde grund til fremtidige workshops og fællesudstillinger i henholdsvis Danmark, Tyskland og Sverige. Der er udvekslet inspirationer og erfaringer og opstået livslange venskaber.
 
Jubilæumsudstillingen 9.-24. april 2022 bliver vores sidste under navnet PLUS-MINUS. Tiden er inde til at sige farvel. Vores veje skilles; men venskabet består!
 
En æra er slut. Det har været en stor oplevelse for os at møde de mange kunstinteresserede, der har fulgt os gennem årene. PLUS-MINUS slutter; men vi håber, at vi med vores kunst har været med til at øge interessen og glæden for kunst i Fredericia, slutter kunstnerne.