I løbet af disse 2 dage nåede besøgstallene i de 4 gallerier op på cirka 300, og det kan man kun være glad og tilfreds med, lyder det samstemmende fra galleristerne.

Det var 3. gang Kunst’Touren i Fredericia blev afviklet og der har været god opbakning med mange besøgende i gallerierne hver gang.

– Det ser ud til at Kunst’Touren er kommet for at blive, udtaler Vagn Sørensen, som er indehaver af Galleri Memphis, som er den ene af de 4 gallerier, der deltager med åbent galleri i forbindelse med Kunst’Touren. Vi glæder os allerede til næste gang, lover han.

– Det er dejligt med den store interesse for Kunst’Touren, siger Erik Møller Jørgensen fra Atelier Galleri Erik MJ, det betyder jo rigtig meget for vores by, at vi har et aktivt kulturliv i byen. Det er de fleste af byens politikere da også enige med mig i, hvis man da ellers skal tro, hvad de giver udtryk for i byrådssalen og i medierne. Vi savner dog stadig at se den interesse udmøntet i konkrete tiltag, som for eksempel at besøge byens gallerier på en Kunst’Tour i påsken, smiler han.

Redaktør Marianne Husted fra Fredericia Dagblad kom i sin åbningstale med en opfordring om at huske at gå på opdagelse i vores egen by, og det er der så heldigvis mange andre, der har gjort og fået en god oplevelse ud af.

– Vi hører mange gode og positive tilkendegivelser fra de besøgende, og vi har i det hele taget kun gode oplevelser i forbindelse med disse Kunst’Tour dage, udtaler Maqvor Lund Nielsen fra Det lille Galleri.

Også i KunstSpiralen har der været travlhed i weekenden med de mange besøgende. Her er der kunst fordelt på 4 etager i det gamle pakhus og der er meget at kigge på og forholde sig til, så der har været nok at se til, fortæller de 2 vagter i galleriet Jette Frederiksen og A. G Holm, som begge er aktive kunstnere og udstiller deres billedkunst i galleriet.

Med den opbakning fra de 4 gallerier er der nok ingen tvivl om, at Kunst’Touren er blevet en tradition i Fredericias kulturliv. Byens gallerier præsenterer i bredt udsnit af kunst for enhver smag og i forskellige prisniveauer, så alle kan være med. Der er åbent i gallerierne hver uge, og står man for at anskaffe et kunstværk eller købe en hel speciel gave, så er gallerierne altid et besøg værd. Og så får man også kunstværkets historie med.

(Foto: PR )