FC Fredericia – fæstningsbyens fodboldstolthed og et stadion klædt i rødt, sort og hvidt. Masser af mål og lækre detaljer, sådan ville jeg ønske at min beretning skulle starte.

FC Fredericia

Min søn og jeg er store passionerede fodboldfans, vi stod klar til at give FC Fredericia noget kærlighed.

Vi forlod midten af fæstningsbyen i solskin, næsten uden vind. Men de snorlige gader havde skjult en lille hemmelighed, for da vi ramte Monjasa Park var der meget krafitig vind, og kulden lurede omkring hjørnet. FC Fredericia skulle møde HB Køge i NordicBet Ligaen.

FC Fredericia
Monjasa Park – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Som fodboldfan virker indgangen faktisk lidt imponerende og flot, vi gik ind med store forhåbninger til en super aften med god fodbold. Når vi plejer at besøge superligastadions skal der altid testes stadionplatte. Men i dag skulle vi til VIP-arrangement med spisning, og at høre træneren tale vægtede alligevel højere for to fodboldtosser. Vi ankom til thansen loungen, og der var godt humør. Der var dækket op til en festlig aften, masser af ting, der stod FC Fredericia på, ligesom det skal være. Til vores store glæde og fornøjelse var det netop stadionplatten, der blev serveret, dog i en opgraderet version. Som to der har været på mange stadions kan vi tilføje, at pølsen også er superligaværdig.

FC Fredericia
Monjasa Park – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Vi sad og glædede os til at se FC Fredericia på hjemmebane, og specielt at høre træner Jesper Sørensen fortælle om dagens kamp. Med en fortid i vores hjerteklub AGF, kunne vi kun elske Jesper Sørensen fra start. Han fortalte om den gode stime FC Fredericia har været inde i og han mente, der var god grobund for at den fortsatte. I startopstillingen var to tidligere AGFere nemlig Dennis Høegh og Adrian López, vi følte os næsten hjemme på Monjasa Park.

FC Fredericia
Monjasa Park – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Loungen og setuppet med den veloplagte salgsansvarlige Christian Holm Johansen ved mikrofonen og senere cheftræneren gør, at alt på plads. Det er faktisk superligaværdigt og vi havde en god optakt til kampen. Vi ville ud og købe lidt merchandise, inden kampen, for selv om vores klub er AGF, er vi aldrig blege for at støtte andre klubber. Vores samling af trøjer, halstørklæder og andet er stadig voksende. Boden var desværre lukket til dagens kamp, men vi skaffede alligevel to fede FC Fredericia halstørklæder. Der var koldt, men heldigvis var der også logotæpper som man kunne låne, så alt var på plads og intet kunne gå galt.

FC Fredericia
Monjasa Park – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Rammerne på Monjasa Park er sådan, at man kan udvide med flere tribuner, så igen må man sige at næsten alt er klar til, hvis det en dag skulle byde på superliga.

Vinden tordner ind over stadion og der er nærmest kun folk på tribunen, 501 tilskuere er på plads. Vi havde forventet mere fest og ballade, og at der måske var en lidt larmende fanklub. Måske er vi bare lidt godt vant med AGF som kan tabe, rykke ud og ind af superligaen og stadig have massiv opbakning. Her er ingen flag eller slagsange, det savner vi, og da jeg sidder med Fredericia AVISEN-logo på jakken ville det virke underligt, hvis jeg starter bølgen.

FC Fredericia
Monjasa Park – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Da spillerne løber ind, er der lidt gang i publikum, en enkelt gang er der lidt jubel ved et hjørnespark og senere ved et frispark ellers er publikum ikke gavmilde med klapsalver, selvom vejret faktisk er til konstant klapning. Da vi normalt hører mange kommentarer på Aarhus stadion fra sofatrænere, er vi ikke forskrækkede, når publikum råber ting, som kommer fra de dybeste følelser.

“Har i prøvet at træne i at spille fremad?, hvad fanden er det for noget” råber en mand, heldigvis kommer det af frustration og bunder i kærlighed til klubben.

Man kan nok tænke så langt inde i artiklen, hvorfor nævner jeg ikke noget om kampen? Det er egentlig meget simpelt, der er ikke meget positivt at trække ud af kampen, men vi har som AGF-fans gået meget igennem. Så det, at FC Fredericia spiller en kamp langt under vanlig standard, er vi ikke skræmte, fordi vi har trods alt en god aften på Monjasa Park. FC Fredericia taber 0-1. Vi får fornøjelsen af at interviewe træneren efter kampen. Bare det at stå i spillertunnelen og mærke motoren under Monjasa Park knirke, gav alligevel rum i hjertet til at elske FC Fredericia.

FC Fredericia
Monjasa Park – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Vi sidder i bilen og får varmen, inden vi kører tilbage i fæstningen, stemningen er positiv trods nederlag og kulde. Konklusionen er klar, vi kommer igen, kommer du med?

FC Fredericia
Monjasa Park – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN