Her på Fredericia AVISEN er vi aldrig bange for at stå på mål, eller for den sags skyld tage bolden og løbe ind på nye baner. Jeg vil prøve at lægge hovedet på blokken, kigge ind i krystalkuglen for 2020. Jeg kommer med fem forudsigelser og hvis ikke tre af dem bliver opfyldt, går jeg til Taulov og overnatter i telt i det nye industriområde i 2021.

Ingen kender fremtiden, den kan i hverttilfælde være svær at spå om, men den skal alligevel have et skud, baseret ud fra de tendenser jeg fanger på min færden i byen. Jeg har et helt år til, at mine profetier kommer i mål. Nogle mere realistiske end andre, men fælles for alle på nær en er, at de er mulige, at Google giver noget tilbage er nok mere et håb end realisme.

Fredericia Teater

Der har været skrevet meget om et nyt teater, 2020 bliver året hvor den sidste tvivl bliver fejet af bordet. Vi får endelig offentliggjort at arbejdet kan starte, der bliver fundet investorer og byens mest ambitiøse byggeri bliver planlagt.

Hvorfor tror jeg det bliver 2020?

På et lokalt medie så man et billede af Jacob Bjerregaard alene i midten af scenen på Fredericia Teater. Han har kastet sig selv i front af projektet og han plejer med sit store følge af folkevalgte socialdemokrater at kunne få medvind i projekter. Ligeledes er der kommunalvalg i 2021 og det kunne være en god ting af få med på cv’et inden næste periode.

Søren Møller
Teaterchef Søren Møller får det endelige grønne lys til et nyt teater i 2020. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Søren Møller er et hot topic ikke kun lokalt, han har ved flere lejligheder ytret, at de gamle gemakker i Prinsessegade er udspillet både plads og produktionsmæssigt. Søren Møller har lagt pres på og han er både eftertragtet og ambitiøs, så hans lunte vil tidsmæssigt blive kortere, jo længere tid der går uden et nyt teater. Med det som er skabt på Fredericia Teater kunne Søren Møller med sine kontakter praktisk talt gøre i København eller Aarhus, men chancen for at bygge et helt nyt teater ud mod havet er ikke hverdagskost.

Vurdering af chance for opfyldelse: Høj

Fredericia Håndboldklub

Fredericia Håndboldklub fik først ny flot arena, så rykkede de op i den bedste liga og jeg er klar til at presse citronen lidt. Jeg tror for det første på, at vi kke ryger ud af ligaen, men jeg tror også, at der bliver købt godt ind, så godt, at jeg tror vi igen vil se landsholdspillere på holdet.

Der er krudt i ungdommen, vi har både Jonas Raundahl og Jonas Kruse som er inde over ungdomslandsholdene, og sidstnævnte har haft debut på ligaholdet, selvom han spiller U17. Begge er født i 2002 og der er langt til A-landsholdet, men jeg tror på de to drenge, men det bliver nok ikke i 2020, vi ser dem i den ypperste trøje som danske håndboldspillere.

Thomas Larsen holder blikket på indkøb af en landsholdspiller i 2020. (Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Jeg tror til gengæld, at Fredericia Håndboldklub køber stort ind, grundet de signaler klubben i forvejen har sendt ud, med ny arena, udsolgte hjemmebanekampe og en stor erhversmæssig opbakning. Ledelsen har fået TV2-feber, når hjemmebanekampene bliver transmitteret og seertallene viser helt klart, at Fredericia Håndboldklub har været savnet i ligaen. Der er en hype, som jeg simpelthen ikke tror dør ud i 2020, vi køber en landsholdspiller.

Hvorfor tror jeg det bliver 2020?

Fredericia Håndboldklub er i fremdrift, der blæser positive vinde over thansen ARENA og hypen skal have mere benzin på bålet. Da resultaterne ikke flasker sig til at kunne løfte en pokal i år, så må hypen forlænges med en superprofil i form af en landsholdspiller.

Vurdering af chance for opfyldelse: Middel.

Fæstningscenter

Det er uforstående overfor mig som kulturelsker, at der ikke er taget spadestik til et fæstningscenter endnu, vi fylder havnekajen med turister, som vi sender i bus til Odense og Jelling. Vi har en ligeså stærk historie som beslutningstagerne snart må tage alvorligt, jeg forventer, at Jacob Bjerregaard må i gang med den forsølvede spade og grave ud til et fæstningcenter i 2020.

Jacob Bjerregaard kan godt finde spaden frem, hvis jeg skal i mål med mine forudsigelser. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

I Jelling besøger jeg ofte Vikingemuseet som er gratis for besøgende, de har den kendte sten og højene lige uden for døren, det er ret unikt. Med Vossgrunden, som for i øvrigt er en øjebæ af karakter, kan det næsten ikke siges tydeligt nok, her skal være et Fæstningscenter. Med en gangbro kan man lede gæsterne direkte over på volden og man kan opleve vores historie både indendørs og udendørs. Der er meget kort gå afstand til Bymuseet og det ville give en god synergi.

Vi er klar til at fortælle en ny historie, nu hvor Kanalbyen har begravet Kemira med en ny bydel.

Hvorfor tror jeg det bliver 2020?

Sandsynligheden for, at det sker i 2020 er lav, fordi et nyt Fredericia Teater nok kommer i første række, men skulle Jacob Bjerregaard drysse slik ud til vælgerne, ville det taktisk være godt at grave ud inden kommunalvalg i 2021.

Vurdering af chance for opfyldelse: Lav.

Google bliver hovedsponsor

Google er en virksomhed, man ikke behøver søge længe efter for at forstå deres position på verdensmarkedet. Google bygger i Taulov og de skal ud og finde noget goodwill hos lokalbefolkningen, det kommer til at ske via sport. Google smider et stor sponsorat i enten FC Fredericia eller Fredericia Håndboldklub, det er min forudsigelse i 2020.

Det kan være alt fra, at vi får et nyt stadion, en stor fælles arena tæt på deres hovedsæde i Taulov eller et stort kontant beløb. Forudsigelsen kunne også gå på, at de gik ind i arbejdet med et nyt Teater, men jeg tror de vælger sportsvejen.

Google kan ikke nøjes med at lære lokale virksomheder om deres egen produkter.Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Det hjælper ikke at give it-hjælp og søgeoptimering, de skal til lommerne ligesom, da Shell i tidernes morgen gav os området, som Madsbyparken er på.

Hvorfor tror jeg det bliver 2020?

Tiden er inde til at de store virksomheder, der bosætter sig giver noget tilbage. Hvis magthaverne der er i forbindelse med folkene bag Google presser på, hvilket de burde, så får vi andet tilbage end søgning efter et sponsorat.

Vurdering af chance for opfyldelse: Ultra lav

Ophævning af gågade i Danmarksgade

Fokus på den sydlige del af Gothersgade, der skal binde gågaderne sammen med Kanalbyen får store konsekvenser for bymidten.

Jeg tror på, at man i 2020 vil få nyheden om at gågaden i Danmarksgade ophæves helt. Der har ved sløjfningen af flere af byens springvande været tale om flytningen af granitsten. Noget af Axeltorvsgranit skal være med til dække hullerne på J.B. Nielsens plads, når springvandet fjernes der. Økonomien til vedligehold er lav og med ophævning af gågade i Danmarksgade vil man have granit til at gøre den sidste del af Gothersgade til gågade.

Om vi får lukket den sydlige del af tll gågade i 2020 tror jeg ikke, men man ophæver gågaden i Danmarksgade, selvom trenden i andre byer siger færre biler og trafik i centrum. Det bliver nemmere at føre folk mod syddelen og nemmere at parkere uden for butikkerne, men det bliver surt for tankerne om mere turisme og udvikling af et rigt butiksliv.

Danmarksgades frirum er gågaden, hvor den smukke udsigt mod Østerstrand kan nydes . Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Hvorfor tror jeg det bliver 2020?

Kanalbyen vokser og mere står færdigt, det har aldrig været nogen hemmelighed, at planerne er at forbinde Gothersgades handelsliv med den nye bydel. Jeg tror, at det er næste år, at første skridt bliver taget og man åbner Danmarksgade og som ravne samler granit til lagerbeholdningen. I værste fald gør man det samme i Vendersgade, men den tør jeg ikke spå om i 2020. Hvis projektet skal gøres i byrådets regeringsperiode og man vil have det realiseret, så rykkes der på planen om at flytte handlen mere mod syd, så skal første skridt tages med Danmarksgade.

Vurdering af chance for opfyldelse: Middel

Jeg har et helt år til at finde teltet og vandreskoene frem, hvilke fem forudsigelser der viser sig at være sande må fremtiden vise. Hvad tror du?

www.lecture.dk
Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Christian Jungmark
Christian Jungmark
1 år siden

Spændende forudsigelser du har, Thomas Lægaard 😉🙏og håber bestemt de første 4 må gå i opfyldelse 🎉🍾…..

Til gengæld håber jeg at byrådet og andre beslutningstagere stadig har modet og vælger at tænke ‘udvikling’ fremfor ‘afvikling’ af vores store Fredericia Midtby… og derfor ‘tør’ holde fast i beslutningen om en stor bilfri midtby med rum og plads til hygge , sikker færden og kundeoplevelser …. fremfor endnu mere trafik … En rejse som vi med succes har været igang med i flere år 😀 og som bemærkes, også udenfor post nr. 7000

Jeg er sikker på, at spørges detailhandlen er der ikke mange der ønsker ‘korttids parkering ‘ foran deres butiksfacader…. hvor målet er at skabe liv, udstille gadevarer , måske café stemning med opholdsarealer…. og dermed de bedste rammer for kundeoplevelser …

Gøres fx. Danmarksgade til sidegade eller endnu værre med fri trafik – skæres både Midtpunktet og øvre Danmarksgade af gågadenettet og dermed risiko for færre kunder, faldende omsætning… og i vil værste fald butiksdød …

Tag også sivegade stykket på Jyllandsgade som er enhver fodgængers mareridt at færdes på ….som eksempel på trafik i midtbyen ….

Næppe et ønskescenarie , når målet er at gøre hele byen til et attraktivt sted at bo og handle i…..

Gothersgade Syd vil – ej heller fysisk – kunne rumme Danmarksgade, Midtpunktet og Vendersgades butikker – hvis målet er én lang gågade … og vi ønsker vel ikke et mindre butiksudvalg end i dag ?

Målet må være at udvikle både eksisterende midtby og udvikle mod havnen … fremfor enten eller …. ny granit på gaden er ikke nok !!

Nytænkning og en målrettet fælles indsats for at skabe endnu større kundestrøm rundt i hele midtbyen fremfor på en enkelt gade eller plads … må være fokus for 2020….

‘Fredericia , byen for alle’

Med ønske om et lykkebringende nytår for Fredericia 🙏🍾

Sanne Døssing
Sanne Døssing
1 år siden

Jeg tror på dig, og hvis mod forventning du ikke kommer i mål, kører jeg gerne følgebilen til turen 😉🤪😂❤️