I morgen er der Dansk Melodi Grand Prix i Jyske Bank Boxen. Det kan ses på DR1 fra klokken 20.00. På Fredericia AVISEN vil jeg som kulturredaktør og tidligere vinder tage dig med som livekommentator på skrift gennem hele aftenen.

Men inden det store show, har jeg lyttet til sangene og her er min dom over deltagerne. Dansk Melodi Grand Prix har ofte kåret nogle vindere, som ikke har kunnet klare sig internationalt, jeg selv inklusiv, men hvordan tager årets deltagerfelt sig ud? Det vil jeg her komme med en mening om. Konceptet er, at jeg hører sangene en gang

Sang nummer 1 – Simone Emilie – Anywhere

International popsang med EDM-undertoner, meget godt produceret moderne og med en frisk lys vokal. Sangen handler om forelskelse i en tidlig alder og om at skabe minder sammen. Den handler også om, at sangerinden stadig er forelsket, men ikke vil ødelægge noget, hvis personen er blevet forelsket senere. Det er er en popsang uden det store dybe budskab, men jeg vil spå den større chancer på dansegulvet eller hitlister, end at vinde et internationalt Melodi Grand Prix.

Sang nummer 2 – Jasmin Gabay – Kiss Like This

Så for søren, nu er der fest i sang nummer to, men en irriterende fest, medmindre man er på et All-inclusive-resort i udlandet. Vokalen er stærk, men det kan godt virke, som om, der har siddet nogle sangskrivere på et hotelværelse med Gin-Hazz og slået nogle lokale latinogloser op. Men når der så er sagt, så er den catchy og falder meget godt i tråd med bølgen, der kører på p3, hvor danske drenge finder latinske gloser frem, som mamasita og para og andet slang. Selvom jeg ikke er vild med sangen, hænger omkvædet fast og sangen har mange lighedspunkter med store latinske hits. Måske har den outsidermuligheder og, at Jasmin har været en populær deltager fra Bagedysten hælder også til chancen for mange stemmer. Ligesom sang nummer 1 har den radiopotentiale og den vinder ved flere gennemlyt.

Sang nummer 3 – Rasmus Faartoft – Hold My Breath

Sang nummer 3 byder på semilokalt selskab. Det er Rasmus Faartoft, som er at finde i ensemblet på Fredericia Teater og det forstår man godt. Det er den stærkeste vokal i feltet og måske den sang, der har største chancer for at klare sig, når det internationale Grand Prix skal stå. Måske er teksten for dyb og nummeret for klassisk til den danske udgave. Personligt siger musikken mig ikke så meget, men jeg bukker mig i støvet for den sikre vokal Rasmus Faartoft synger med. Jeg har haft fornøjelsen af at høre dette nummer live og han synger ligeså sikkert der.

Sang nummer 4 – Marie Isabell – Dancing with You in My Heart

Marie Isabell har en dejlig country popstemme og sangen er simpel og ligetil. Hun vil gerne danse og det skal være med den udkårne i favnen. Det er en fin melodi, men synes lidt den har travlt med at bryde op og ned og indeholder også den klassiske tone op mod slutningen. Jeg spår ikke sangen mange chancer, heller ikke som outsider.

Sang nummer 5 – Sigmund – Say My Name

Så er der kendisfaktor for alle pengene, det er Sigmund – den unge fyr som ikke er bange for at snakke om sin seksualitet og 1000 andre ting. Han blev landskendt i X-Factor for sine sikre og meget dygtige performances, nu er det så med originalt materiale. Sigmund synger godt, men skulle han vinde det Danske Melodi Grand Prix, er det ikke for melodien, den finder jeg tam. Det er en slags Christopher-light og sangen har ikke det samme format, men mon ikke Sigmund fyrer den maksimalt af på scenen og internationalt ville showet elske en homoseksuel fyr med divapotentiale.

Sang nummer 6 – Humørekspressen – Dronning af baren

Jeg har det svært med Humørekspressen, det er der flere årsager til, men lad os forholde til, at de deltager i det Danske Melodi Grandprix. Det er en sang, der er nem at holde af fra start, den ligger ud med et næsten identisk melodistykke, vi kender fra, Sexchikane med Shu-bi-dua og springer ud i et næsten John Mogensen-værdigt omkvæd. Det er fis og ballade og de gør det godt. Pharfar, Chapper og Klumpen er alle meget kendte fra alt som børne-tv til de store musikscener. Klumpen har blandt andet spillet på Orange Scene med Raske Penge. Måske er sangen tilpas røvballedansk til, at den kan vinde. Ligesom, da jeg selv vandt med, Stemmen I Mit Liv, spår jeg ikke sangen nogle chancer internationalt overhovedet.

Sang nummer 7 – Julie & Nina – League of Light

Sang nummer 7 byder også på en kendis og her prøver man at presse Grønland ind i melodidysten med nummeret, League of Light. Julie Bertelsen kender vi fra de tidlige år i Popstars. Hun kan noget, men jeg er i tvivl om, det er nok. Den ligger ud, så jeg et øjeblik troede, at der var Nik og Jay bølger gennem. Der er ikke en finger at sætte på vokalerne eller melodien som sådan, men den fanger ikke mig helt. Jeg spår en forsigtig top 5.

Sang nummer 8 – Teit Samsø – Step It Up

Så er der lokal deltagelse. Teit Samsø er flyttet til Fredericia med familien, hvor både han og konen spiller på Fredericia Teater. Teit er en meget erfaren performer og sanger, derfor er jeg sikker på, at vi får et blast på scenen. Sangen vil ikke redde verden eller efterlade et dybere filosofisk spørgsmål, det er en fest lidt i Bruno Mars klæder. Teit synger godt og der er tempo i sangen. Som lokal håber jeg selvfølgelig, at Teit vinder, men jeg spår den også i top 5 på lørdag.

Sang nummer 9 – Leonora – Love is Forever

Jeg har før spottet vindere ved at høre få sekunder, og i mine øjne er sang nummer 9 en sikker vinder. Det er en smuk sang med et budskab, der kommer legende ind med en næsten lokkende vokal med smuk klang. Det handler om kærlighedens kraft og musikken er perfekt afstemt. Når Leonora ubesværet skifter mellem engelsk, fransk, tysk og dansk lyder det let og ikke som et gimmick. Jeg spår, at sangen også kunne vinde et internationalt Melodi Grand Prix, men den danske udgave er en sær snegl, så festen kan ende på lørdag for Leonora. Hvis sangen ikke vinder eller ender i top tre, så må jeg have mistet mine evner og pusten med den klassiske popdyst.

Sang nummer 10 – Leeloo – That Vibe

Det havde jeg ikke set, at vi skulle have et funky clubhit i feltet af de ti popsange, men det er præcis, hvad That Vibe er. Jeg tror ikke på sangen som en vinder, men det er ikke umiddelbart, fordi det er en dårlig sang. Jeg tror bare ikke den type genre her, når ud gennem tv-skærmen, måske heller ikke i Boxen, hvor slaget står. Det er et clubnummer, der skal have volumen op på max, det er en sexet og lækker vokal. Jeg kan ikke se den vinde, men det er et frisk pust og en god måde at afslutte de ti sange.

Det er 10 vidt forskellige sange, som dyster i den legendariske sang- og melodidyst, som udspiller sig i Jyske Bank Boxen lørdag aften. Jeg tør godt at komme med et stærkt bud på en top tre placering, og en outsider top tre placering.

Mit første bud

  • Vinder – Leonora – Love is Forever
  • Andenplads – Rasmus Faartoft – Hold My Breath
  • Tredjeplads – Jasmin Gabay – Kiss Like This

Outsider bud

  • Vinder – Jasmin Gabay – Kiss Like This
  • Andenplads – Sigmund – Say My Name
  • Tredjeplads – Humørekspressen – Dronning af baren

Hvem er jeres favorit og hvorfor?

https://v2.billettend.dk/index/eventdetails/eventno/75792
Køb billet her