Hvad i alverden er meningen? Det spørgsmål vil forbipasserende formentlig stille sig selv, når p-pladsen ’Sneglen’ på Kulturnatten og i den efterfølgende festuge bliver tryllet om til et grønt byrum og omdøbt til Biblioteksparken. Svaret giver byplanlægger Lars-Uffe Hansen.

’Vi laver et midlertidigt grønt byrum foran biblioteket for at gøre opmærksom på udspillet til en ny helhedsplan for Kolding midtby, som er på vej i høring. Samtidig vil vi gerne inspirere borgerne til at se, hvordan grønne mødesteder i fremtiden kan præge bymidten’, siger byplanlægger i By- og Udviklingsforvaltningen Lars Uffe-Hansen.

Udstilling og input

Midtbyens udvikling er også i fokus, når en udstilling om helhedsplanen åbner den 26. august på biblioteket. Her har man mulighed for at komme med input til, hvordan man synes Kolding midtby skal udvikle sig.

’Udstillingen viser, hvordan midtbyen kan styrkes og udvikles, så vi både får en god ramme for et aktivt kultur- og handelsliv og attraktive boligområder med mange rekreative muligheder. Som en del af udstillingen opfordrer vi til, at de besøgende giver deres mening til kende og kommer med input til fremtidens midtby’, fortæller Lars-Uffe Hansen.

Man kan komme med sine forslag ved at komme forbi udstillingen på biblioteket, som bliver vist frem til 4. september. Hvis man ikke har mulighed for det, kan man sende sit input til byogudvikling@kolding.dk og skrive ’Helhedsplan’ i emnefeltet.

Helhedsplanen er i høring fra den 26. august til 21. oktober 2016 og kommer til at ligge på kommunens hjemmeside på kolding.dk/hoeringer

Hygge i Biblioteksparken

I Biblioteksparken kan du slappe af med en kop kaffe, en god bog fra biblioteket, hænge ud med vennerne fra studiet og lade dig overraske af spændende aktiviteter og arrangementer gennem hele ugen fra kulturnatten den 26. august til 4. september. Læs mere og se programmet på oplevkolding.dk/kulturnat

Helhedsplanen for Kolding midtby

Helhedsplanen er udarbejdet af By- og Udviklingsforvaltningen med inddragelse af interne og eksterne interessenter og opstiller principper for udviklingen på seks helt centrale byudviklingsområder. Principperne skal være afsæt for en efterfølgende dialog om realiseringen af disse områder. Udviklingsområderne er: Nicolai Plads og Borchs gård, Ålegården, Byparken, Campusområdet, Banegårdspladsen, Inderhavnen og Gimbel.