Det er med ro i maven, når Kolding Kommune fredag den 21. august afvikler kulturnat i Nicolai. Trods ny leder i huset og ny koordinator på kulturnatsarrangementet, står de nu endelig klar med et flot program til årets kulturnat. Kommunen lover, at det bliver en festlig aften, hvor borgmesteren kommer forbi og holder åbningstalen, hvorefter der for alvor bliver sat gang i festen.
Med Colfach, Radio Timbuktu og Jonah Blacksmith på scenen i løbet af dagen, når vi langt ud over scenekanten, når de underholder med lækkert musik. På Caféscenen er der mulighed for at nyde kolde drikkevare, få lidt at spise samt lytte til lækker loungemusik leveret af DJ Funky-T & DJ Ronnie NME Veiler. Kl. 17.45 har du mulighed for at gå en tur med rundt i byen, når Tuesday Night Brass Band går på street parade gennem byen. De starter i Nicolai og slutter runden gennem byen af på Sdr. torv ved citybåden.

Under overskriften ”På kant med slægten” sætter Kolding Stadsarkiv spot på 150 år gamle glasnegativer fra Koldings første fastboende fotograf og markerer hermed 50 år for arkivets eksistens. Det sker med en bogpræsentation, udstilling og muligheden for at få taget sit eget billede i en kopi af Aagaards Atelier.

Til børnehavernes kulturfest fra kl. 09.00-12.00 er der mulighed for at opleve HabenGoods, med deres Street Stomp. Med udgangspunkt i spørgsmålet, hvad børnene i Kolding Kommunes daginstitutioner, opfattede ved Kulturnattens tema ”med kant”, inviterer Børnedesign på Tværs og Nicolai for børn til en kavalkade af kantede aktiviteter i Nicolai Gården.
Der kan i løbet af dagen springes, smages, føles, røres og bevæges, og der bliver rig mulighed for at gå helt til kanten, og lidt over!

Man har også mulighed for at opleve et af de seks gigantiske strik-kunstværker, som borgere i Trekantområdet har strikket samme med kunstner Isabel Berglund og kunstmuseet Trapholt. I Nicolai kan du opleve tvillingehuset.

I Nicolai Kunst og Design kan du opleve udstillingen HERE TODAY – GONE TOMORROW af Mogens Leander og Flemming Jarle. Og i Nicolai Scene kan du opleve udstillingen Re-framing Danish Design, hvor du kan opleve dansk design på en helt ny måde.

Sommerbiblioteket holder selvfølgelig også åbent, så du og ungerne kan finde en god bog til hyggen.

Læs mere og følg med på www.nicolai.kolding.dk