Som noget nyt på Fredericia Avisen vil vi bringe digitale, streaming og appbaserede anbefalinger, det kunne også være spil eller hvad fremtiden nu vil bringe os.

Det virker som om regnen fortsætter, vejret er ofte så uinspirerede, at TV eller Tablet kalder, så igen kommer vi med et par Netflix-anbefalinger.

Mr Dynamite – The Rise Of James Brown

James Brown har betydet meget for mine tidlige år som hip hopper, jeg var en som købte pladerne og tog små brudstykker fra sangene og gjorde dem til mine egne. Jeg hørte kun musikken, mine ben kunne ikke stå stille, og han kunne for en kort stund få mig til at glemme, at jeg var en hvid splejset dreng uden rytme. Jeg vidste selvfølgelig godt, at James Brown havde levet et hårdt liv, men filmen kom alligevel med mange nye vinkler.

James Brown vokser op uden tillid til voksne, og har en nærmest militant måde at gå mod succes, og kompromisløs når han har en ide.

Den får en stor anbefaling herfra, som en dokumentar med bid og samtidig lover jeg du kommer til at vippe med tæerne et par gange undervejs.

Spilletid 1.59

Spøgelsesfans

De fleste kender nok Ghostbusters, måske er man gammel nok til at huske filmen fra 1984 som solgte millionvis af biografbiletter, og havde en titelsang af Ray Parker Jr. som fik folk til at danse. Eller måske er man som barn stødt på tegnefilm, legetøj og andre er måske først kommet til ved Ghostbusters 2 eller det sidste skud på stammen, hvor spøgelsesjægerne var skiftet ud med et kvindeligt korps. En ting er helt sikkert, filmens univers har ramt flere generationer, men har det ramt ud over bevidstheden, hvor langt er Ghostbusters universet nået ud? Ghostheads er betegnelsen for de ekstreme fans som filmen skildrer, hvem ved om Fredericia også får deres egen lokal afdeling efter du har set denne.

Se filmen, jeg synes det er fantastisk at en kommerciel spillefilm fra 1984 stadig lever, jeg ville ikke selv leve det så langt ud, men jeg synes det er fascinerende på en måde.

Spilletid 1.13