Kirstinebjergskolen ønsker at skabe en stærk profil på kulturområdet i forbindelse med den nye skolereform og Åben Skole. Skolen vil give eleverne et alsidigt indtryk at byens og samfundets kulturaktiviteter inden for musik, teater, dans/bevægelse, billedkunst m.v. I dette skoleår er temaet drama/teater. Torsdag den 5. februar bliver der afholdt en kæmpestor kulturdag i Kirstinebjergskolen.

Efter starten på den nye reform i 2014 er skolen nu klar med et omfattende program for Kirstinebjergskolens kulturdag den 5. februar 2015.

Kulturdagen skal knytte skolens ca. 1.750 elever og ca. 230 medarbejdere tættere sammen. Under overskriften ”Aftryk og Udtryk” arbejdes der på kulturdagen med kulturaktiviteter, der har det til fælles, at de sætter aftryk i skolens daglige undervisning og giver deltagerne glæde ved sammen at skabe forskellige udtryk.

Som optakt til kulturdagen har ca. 600 af skolens elever på mellemtrinnet (4.-6. klasse) været i Odense teater og se SKAMMERENS DATTER. Det har været en kæmpe succes for eleverne og på kulturdagen den 5. februar skal de nu bearbejde og lave kreative udtryk fra denne oplevelse.

På kulturdagen den 5. februar vil alle elever få en kulturoplevelse, som de vil skulle bearbejde i forhold til de øvrige læringsaktiviteter i Kirstinebjergskolen.

Elever fra 0.- 1. klasse skal opleve skuespilleren Anna-Marie Helfer, som vil give bud på Astrid Lindgrens fantastiske historier. Astrid Lindgrens dejlige historier om Emil genfortælles og “leges” med børnene som aktører og forskelligt “skrammel”, som kan hjælpe med at gøre illusionen “næsten” fuldkommen – mest for børnene, naturligvis! Dette arrangement foregår på Kirstinebjergskolen, afd. Høgevej.

Eleverne fra 2.-3. klasse vil møde Jim Højberg, som vil invitere eleverne i Den Hemmelige Agentskole. Jim Højberg bor i Jelling og udover at drive en hemmelig agentskole, er han en aktiv forfatter, der har udgivet et hav af bøger om agenter, detektiver og meget andet. Efter en hård dag på agentskolen vil eleverne blive inviteret til en koncert med Kirstinebjergskolens Skoleband.
Dette arrangement foregår i Kirstinebjergskolen, afd. Indre Ringvej.

– Eleverne på Kirstinebjergskolens overbygningsafdeling (7.-8. klasse) skal ikke sidde stille på Kulturdagen. De skal udsættes for ”teatersport”. Eleverne skal deltage i teatersport med teatergruppen ”G-punktet” og i workshops med gruppen MotionMatters. Teatersport finder sted i Panoramabiografen i Prinsessegade, og workshop afvikles i gymnastiksal øst, gymnastiksal vest og i fællesrummet i underetagen, oplyser Egon Sørensen, der er distriktsskoleleder på Kirstinebjergskolen afd. på Havepladsvej.

Alle elever i Kirstinebjergskolen vil således blive udsat for kulturelle oplevelser inden for dramaområdet i dette skoleår. Kulturdagen er en årlig tilbagevendende temadag i skolen og der planlægges fremover med oplevelser inden for mange andre kulturområder som musik, teater, billedkunst og kreative udtryksformer.