Ny undersøgelse viser, at kulturkunder har stor tillid til kulturbranchens håndtering af coronakrisen og er klar til at genoptage kulturforbruget, så snart det igen bliver muligt.

Klar, parat, start, nu!
Kulturforbrugere landet over er parate til at igen at tage til koncert, på festival, i teatret og på stadion. Det viser en helt ny undersøgelse blandt 1.774 kulturkunder, der udviser ekstremt stor tiltro til oplevelses- og eventbranchen – og ekstremt stor lyst til igen at kunne tage del i kulturlivet.

Ifølge undersøgelsen, der offentliggøres i dag torsdag, svarer 92 procent af de adspurgte, at de i nogen eller høj grad har tillid til eventbranchen, og på tværs af kulturaktiviteter siger godt 82 procent, at de er klar til at deltage i arrangementer, når forsamlingsforbuddet tillader det.

Det glæder Mette Kier, direktør, Vejle Musikteater:
“Folk vil ud nu. Alle hungrer efter at leve livet. Mennesker er jo sociale væsner og vi inspireres og får livsvigtig energi i mødet med andre mennesker. Energien forstærkes mange gange, når vi deltager i kulturarrangementer. Undersøgelsens resultater understreger, at kultur ER vigtig for vores livskvalitet.”.

Markant øget lyst til at komme ud
Undersøgelsen, der er foretaget blandt Billetlugens brugere og således tæller personer med et stort kendskab til kulturverdenen, er en opfølgning på en tilsvarende undersøgelse fra september 2020. Og i det mellemliggende halve år er lysten til at tage til kulturarrangementer steget markant.

I september svarede 40 procent, at de ville tage til samme antal festivaler, musical-/teaterforestillinger og sportsbegivenheder som før udbruddet af Covid-19, er det tilsvarende tal nu 60 procent. Og hvor 20 procent af de adspurgte dengang sagde, at de ville gå til flere koncerter, er tallet i dag 30 procent. Færre end hver tiende vil deltage i færre arrangementer.

Tillid til branchens tiltag
Ifølge undersøgelsen føler flest brugere sig trygge, hvis der er personale til at sikre, at retningslinjerne overholdes. Afstand og fraværet af kø er det næstmest tryghedsskabende element, mens brugen af mundbind er den mindst tryghedsskabende foranstaltning.

“I Vejle Musikteater har vi styr på sikkerheden. Siden sidste sommer har vi samarbejdet med et sikkerhedsfirma specialiseret i gæste-safety, som vi har rådført os med ved afholdelse af vores arrangementer siden sidste genåbning i sensommeren og efteråret 2020.” – udtaler Mette Kier, direktør, Vejle Musikteater.

I Vejle Musikteater er personalet blevet uddannet af sikkerhedsfirmaet i COVID-19-sikkerhed, så de er godt rustet til at give gæsterne en sikker oplevelse. Endvidere er alle kritiske kontaktflader, som fx gelændre og håndtag, beklædt med virus- og bakteriedræbende folie. Og musikteatret rengøres med særlig spray, så alle overflader er “døde. Ligeledes sørger man for det mest optimale gæsteflow i huset, så unødig kontakt hindres og det bliver et trygt besøg i Vejle Musikteater.

Formand for Danske Koncert- og Kulturhuse (DKK), Torben Seldrup, udtaler samstemmende, at medlemmerne er klar:
“Undersøgelsen viser os, at kulturgæsterne har tillid til den professionelle måde, arrangørerne har tacklet coronakrisen og de mange restriktioner på. Det er vi ekstremt glade for og stolte over. Vi har gjort os mange vigtige erfaringer undervejs, og fra branchens side kan jeg blot sige, at vi er lige så parate, som vores kunder.”

Undersøgelsen er udarbejdet i januar/februar 2021 i et samarbejde mellem Billetlugen og CXO/Thulstrup Research blandt 1.774 brugere

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer