Der er en helt speciel stemning over sang i det grønne og ikke mindst det fællesskab, der opstår, når man synger sammen med andre. Det er blevet en fast tradition, at fredericianerne mødes på volden en dejlig sommeraften og bruger et par timer i selskab med de danske forårs- og sommersange. Det er også en god lejlighed til at nyde den medbragte aftenkaffe sammen med andre sangglade mennesker.

I år er der Alsang tirsdag den 14. juni kl. 19.00, og som altid foregår det på Volden bag Det Hvide Vandtårn. Det eneste du skal gøre er at pakke aftenkaffen, tæpper eller klapstole og møde op til et par hyggelige timer i det fri. Alle er velkomne. Der udleveres sanghæfter med aftenens sange til alle, og formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Lars Ejby Pedersen, byder velkommen. Vi synger ca. 20 håndplukkede sange med en lille pause undervejs. Sangene bliver akkompagneret af musikerne Anders Kjerkegaard og Thomas Buur. Der er fri entre til arrangementet, og der er nem adgang for kørestolsbrugere. I tilfælde af regnvejr flyttes arrangementet til Det Bruunske Pakhus.

Alsang i Danmark
Begrebet alsang opstod i slutningen af 2. Verdenskrig, hvor folk i tusindvis samledes for at synge danske sange, især de velkendte fædrelandssange fra Højskolesangbogen. Dengang var alsangen et udtryk for danskhed og fællesskab og samtidig en fredelig og folkelig protest mod besættelsesmagten. Alsang er i dag på ingen måde en protest; tværtimod er det en hyldest til sommeren, friheden, den danske natur og vores sangskat.